KNVB-BEKER (2): Invaller Chris Cijntje maakt het verschil ten faveure van DFC

23 augustus 2011 1309x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor KNVB-BEKER (2): Invaller Chris Cijntje maakt het verschil ten faveure van DFC

Pas ver na rust wist DFC zich dinsdagavond in de race te houden om de groepszege in het KNVB-bekertoernooi. Met dank aan invaller Chris Cijntje vloerde de roodwitte ploeg in het vierde kwart van het aardige bekerduel concurrent Groot Ammers (2-0).

Het eerste bedrijf kende nauwelijks krachtsverschil. Groot Ammers legde het accent op de defensie terwijl DFC vanwege een gewijzigde basisopstelling de nodige tijd nodig had om warm te draaien. Zo keerde bij de thuisploeg Suleiman van der Straaten terug in het hart van de defensie na enige weken afwezigheid vanwege  ziekte. Suleiman, die in de pauze werd gewisseld om overbelasting te voorkomen, liet zich weer van de gretige en kwaliteitsrijke kant zien.
 
In het tweede bedrijf kreeg de wedstrijd meer en meer het karakter van een cupstrijd. DFC oefende als eerste pressie uit maar zag het rendement aanvankelijk beperkt tot enkele hoekschoppen. Ook Groot Ammers weigerde in zijn schulp te kruipen, waardoor een open duel ontstond.
 
Invaller Chris Cijntje zorgde er uiteindelijk voor dat de balans toch doorsloeg ten faveure van het een klas hoger acterende DFC. Na pakweg 25 minuten sneed hij behendig de Ammerse defensie aan flarden waarna Merijn van Groesen alert de 1-0 tegen het net drukte.
Een handvol minuten later zette Chris alle credits op eigen naam. Op aangeven van verdediger Nick Stam slalomde hij technisch bekwaam door de Ammerse afweer om de fraaie solo-actie zelf doeltreffend af te ronden (2-0). Waarmee het verzet van de bezoekers was gebroken en het bekerduel naar het slotsignaal kabbelde. (Verslag Fred van Dongen)
 
DFC – Groot Ammers 2-0 (0-0) – 69m Merijn van Groesen 1-0, 77m Chris Cijntje 2-0. Scheidsrechter P. A. van der Linden.
DFC: Michael Bekkers, Clifton Sewpersad, Suleiman van der Straaten (46m Mark Jongeneel), Marco van Woerkom, Nick Stam, Erik Vos, Wesley Loos, Merijn van Groesen, Franklin Wielingen, Marvin Hooplot, Appie Güler (60m Chris Cijntje).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com