DFC geeft zichzelf knap verjaarscadeau met fraaie 4-1 zege op De Zwerver

16 augustus 2011 788x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC geeft zichzelf knap verjaarscadeau met fraaie 4-1 zege op De Zwerver

DFC bezorgde zichzelf dinsdagavond een heerlijk verjaarscadeau door eersteklasser De Zwerver met 4-1 te verslaan. Bij rust leidde DFC dat dinsdag de respectabele leeftijd van 128 jaar bereikte, al met 3-1.

Ook in het slotakkoord van de oefencampagne bleef de formatie van trainer Paul Koster derhalve ongeslagen. Sterker nog, alle oefenduels werden gewonnen waarvan diverse tegen hoger acterende ploegen zoals De Zwerver. Tweedeklasser DFC heeft zodoende nu al grote indruk gemaakt bij de competitie-concurrentie in spe.
 
DFC kende op z´n 128ste verjaardag een flitsende start tegen De Zwerver dat al na 25 minuten tegen een 3-0 achterstand aankeek. Eerst buitte Aron de Keijzer – die in alle eerdere oefenduels ook al het vijandelijke net wist te vinden – defensief broddelwerk van de Kinderdijkse eersteklasser adequaat af: 1-0. Tien minuten later kon vleugelverdediger Nick Stam vanaf eigen helft opstomen naar de zestien van De Zwerver waar zijn imponerende opmars onreglementair werd gestuit. Erik Vos benutte de terecht toegekende elfmeter artistiek en onhoudbaar: 2-0.
 
Een handvol minuten later keek een verbouwereerd De Zwerver tegen een nog grotere achterstand aan. Franklin Wielingen soleerde knap over de rechterflank de zestien van de Kinderdijkers binnen en legde op tijd én op maat af op spits Marvin Hooplot die de kans gretig aanpakte: 3-0.
Om groter onheil te voorkomen besloot trainer Tempelaar meteen vijf verse spelers binnen de lijnen te brengen. De Zwerver schoot er niet veel me op. Pas op slag van rust wisten de Kinderdijkers de achterstand te verkleinen uit een door Reduan El Akchaoui benutte wel heel lichtvaardig toegekende strafschop  (3-1).
 
Ook na de hervatting kon De Zwerver geen potten breken, mede omdat DFC-doelman Michael Bekkers weer sterk werk liet zien. Jarig DFC bleef de strijd beheersen en gaf de eigen verjaardag tien minuten voor tijd extra glans toen Aron de Keijzer een hoekschop van Appie Güler fraai binnenkopte: 4-1. (Verslag Fred van Dongen)
 
DFC – De Zwerver 4-1 (3-1) – 10m Aron de Keijzer 1-0, 20m Erik Vos (strafschop) 2-0, 25m Marvin Hooplot 3-0, 45m Reduan El Akchaoui (strafschop) 3-1, 80m Aron de Keijzer 4-1.Scheidsrechter: Edyy van Yren.
Basis DFC: Michael Bekkers, Clifton Sewpersad, Patrick Bijl, Marco van Woerkom, Nick Stam, Bas Verhoeven, Erik Vos, Merijn van Groesen, Franklin Wielingen, Marvin Hooplot, Aron de Keijzer. Wissels na rust: Wesley Loos, Appie Güler, Chris Cijntje.
 
*Zie ook elders op deze site het onderwerp ´Soesjes, een actueel bord en een klinkende zege op DFC´s 128ste verjaardag´

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com