BEKER (2): Gemengde gevoelens bij DFC na puntendeling in Princenhage

20 augustus 2011 1424x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BEKER (2): Gemengde gevoelens bij DFC na puntendeling in Princenhage

Gemengde gevoelens na afloop van DFC´s bekerduel bij Groen Wit in Breda Princenhage. Enerzijds constateerde de roodwitte ploeg dat ze met name in de slotfase twee punten had laten liggen – aan de andere kant kende men grote waardering voor de eigen doelman Michael Bekkers die vooral na rust met enkele knappe kordate reddingen een lichte vernedering verijdelde.

Door schorsingen en blessures kon trainer Paul Koster niet over zijn sterkste formatie beschikken. Niettemin leek DFC al snel z´n tegenstander voorbij te lopen. Met grote dank aan spits Marvin Hooplot die al na vijf minuten een dieptebal van Robin Ramesar technisch bekwaam afrondde (0-1).
 
Dik een half uur later herhaalde Marvin dit hoogstandje (0-2) en leek het bekerduel voortijdig beslist. In de blessuretijd verschafte de thuisploeg zich echter weer hoop toen Groen Wits beste man, Mouhcine Zerouali, door de roodwitte defensie slalomde en fraai de bal onhoudbaar in de benedenhoek deponeerde: 1-2.
 
Na de hervatting liet arbiter Van Hilst blijken niet in beste doen te verkeren door een gave treffer van de opgekomen Marco van Woerkom ten onrechte wegens buitenspel te annuleren. Groen Wit krabbelde enigszins terug maar strandde bij enkele venijnige inzetten op een uitstekende doelman Michael Bekkers.
 
Halverwege het tweede bedrijf bouwde een andere opgekomen verdediger – Mark Jongeneel – na een een-twee met Robin Ramesar DFC´s voorsprong knap uit naar 1-3 en leek het duel op slot. Na defensief broddelwerk gaf de vaardige Mouhcine Zerouali zijn ploeg nieuwe hoop (2-3) – vijf minuten voor tijd zorgde hij zelfs voor de 3-3 na een niet goed weggewerkte hoekschop.
 
Toch kreeg DFC in de blessuretijd de betere kansen om alsnog met een triomf naar Dordrecht terug te keren. Oog in oog met de Bredase doelman miste zowel Franklin Wielingen als Appie Güler uitgelezen mogelijkheden. (Verslag Fred van Dongen)
 
DFC speelde met: Michael Bekkers, Marlon Kramer, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel, Anthony Radjkoemar (46m Kusay Pekince), Bas Verhoeven (65m Rubén Schot), Erik Vos, Robin Ramesar, Franklin Wielingen, Marvin Hooplot, Appie Güler.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com