ADRICHEM TOERNOOI (4): Roodwitte traditie terug van weggeweest

6 augustus 2011 910x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor ADRICHEM TOERNOOI (4): Roodwitte traditie terug van weggeweest

DFC houdt dezer dagen het zogeheten Van Adrichem Toernooi, waarvan komende zaterdag de finale plaats vindt.  Met dit naar de hoofdsponsor (schoonmaakbranche en catering) Van Adrichem genoemde evenement keerde een lange traditie terug.

De toernooicommissie: ,,DFC organiseerde zo’n 20 jaar lang vóór de aanvang van de competitie een toernooi voor eerste elftallen. Na het 125-jarig bestaan drie jaar geleden heeft men besloten dit toernooi niet meer te houden wat achteraf als een gemis is ervaren. Vandaar dat DFC de draad weer heeft opgepakt. Met de deelname van Oranje Wit, EBOH, RCD en DFC heeft het toernooi een echt Dordts karakter. We hopen dan ook dat vele supporters de weg naar onze Reeweg Oost weten te vinden.´´
 
In het programmaboekje haakt de commissie ook nog even in op recente gebeurtenissen binnen DFC dat op 16 augustus z´n 128ste verjaardag viert.
,,Daarmee zijn we van alle Nederlandse clubs de zesde in leeftijd en de oudste in het huidige KNVB-district Zuid I. We hebben vele ups en downs gekend en het besluit van zes jaar geleden om vol voor het zaterdagvoetbal te kiezen, was geen gemakkelijke. Achteraf is gebleken dat dit een juiste keuze was. DFC speelt inmiddels al weer tweede klas en presteerde daar vorig seizoen heel behoorlijk. Ook op het gebied van jeugd en sponsoring ontwikkelt de club zich in positieve zin.´´
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com