ADRICHEM TOERNOOI (3): DFC geen moment in problemen tegen RCD: 4-0

11 augustus 2011 774x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor ADRICHEM TOERNOOI (3): DFC geen moment in problemen tegen RCD: 4-0

DFC liet tegen buurman RCD donderdagavond overtuigend weten dat  finale-tegenstander Oranje Wit komende zaterdag allerminst een makkie wacht. De formatie van trainer Paul Koster gaf met name na rust diverse malen een imponerend visitekaartje af.

RCD sputterde lang tegen maar moest na de hervatting buigen voor de roodwitte gastheer die toen een al vroeg genomen 1-0 voorsprong in no-time ombouwde tot een comfortabele, veelzeggende 4-0.
 
DFC nam al na tien minuten de leiding. Na sterk voorbereidend werk van Aron de Keijzer op links hoefde de opgerukte middenvelder Merijn van Groesen alleen maar zijn voet tegen de bal te drukken (1-0). RCD kwam er nauwelijks aan te pas en ontsnapte bij inzetten van Franklin Wielingen tweemaal ternauwernood aan een grotere achterstand.
 
Na de hervatting gaf een overtuigend opererend DFC in luttele minuten de wedstrijd een beslissende wending. Aron de Keijzer tekende na een kwartier voor de 2-0 en drie minuten later rondde Marvin Hooplot een ijzersterk optreden van de regelmatig opkomende vleugelverdediger Clifton Sewpersad adequaat af: 3-0.
 
RCD kende in die fase de grootste moeite zich DFC van het lijf te houden. Dat resulteerde een kleine tien minuten na de derde treffer in een strafschop die door één van DFC´s betere spelers van deze avond – Clifton Sewpersad – voorbeeldig werd omgezet in 4-0. Daarmee was de room ook meteen van de wedstrijd omdat DFC zich verzekerd wist van de droomfinale zaterdag  tegen Oranje Wit en RCD ook in de slotfase geen potten meer kon breken.
 
Basis DFC: Michael Bekkers, Clifton Sewpersad, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel,  Nick Stam, Erik Vos, Merijn van Groesen, Wesley Loos, Franklin Wielingen, Appie Güler en Aron de Keijzer.
Wissels na rust: Marvin Hooplot voor Appie Güler en Chris Cijntje voor Nick Stam.
(Toernooi-teksten: Fred van Dongen)
 
*Bijgaand wedstrijdfoto´s gemaakt door Hans Jongeneel.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com