2 F (3): Paul Koster: Ik verwacht dat veel spelers zich willen revancheren

29 augustus 2011 945x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (3): Paul Koster: Ik verwacht dat veel spelers zich willen revancheren

Of de regionale indeling ook een sportieve meevaller is? Trainer Paul Koster (38 – bezig aan zijn derde seizoen bij DFC) in de kersverse Presentatiegids DFC: ,,Ach voordeel wil ik niet zeggen maar wel veel leuker. Ik verwacht dat er in deze regionale competitie meer vanuit het voetbal gedacht wordt en dat er meer met een gedachte gespeeld wordt.´´

,,Daarnaast is het natuurlijk veel beter voor DFC vanwege de publieke belangstelling door de vele regionale derby\’s. Beter is het natuurlijk ook voor hoofdsponsor Van Adrichem (schoonmaakbranche) die met zijn hoofdkantoor in Sliedrecht zit. Allemaal net wat aantrekkelijker maar wel heel erg aan elkaar gewaagd. Er wacht ons een pittige opgave om in deze competitie naam te gaan maken. Wel een mooie uitdaging´´.
 
DFC, dat het amateurisme ook komend seizoen hoog in het historische vaandel houdt, zag in de zomerstop diverse spelers vertrekken maar kon ook weer heel wat potentiële selectiespelers ´van buiten´ inschrijven in het ledenbestand. Of dat garantie is voor een hogere positie in de eindklassering dan vorig seizoen toen DFC – als debutant overigens fraai – probleemloos in de grijze middenmoot eindigde?
 
Paul Koster: ,,Het is altijd jammer dat er spelers vertrekken maar dat gebeurt in het voetbal. Ik heb met al die jongens fijn gewerkt en ze hadden allemaal een reden die voor hun persoonlijk begrijpelijk was om weg te gaan. Waar spelers weg gaan, komen er ook weer nieuwe spelers en ik denk dat we de kwaliteit van de groep in tact hebben gehouden en zelfs nog wat breder zijn geworden.´´
 
,,Dus ik verwacht weer een sterke ploeg spelers en waar we een sterk team van moeten gaan maken. En gezien de ervaring van afgelopen seizoen zullen we gaan proberen om de juiste stappen te gaan zetten in dit mooie proces. Ik verwacht dat veel spelers zich willen revancheren om allerlei redenen en dat is een mooie drijfveer.´´
 
,,Doelstelling is om weer van eigen kracht uit te gaan. En dat is zoveel mogelijk in balbezit zijn en onze tegenstander met aanvallend voetbal onze wil proberen op te leggen. Als we de bal verliezen, dan moet er gelijk een sirene afgaan bij iedereen om zo snel mogelijk die bal te heroveren. Dat is de doelstelling voor het team en wat dat dan brengt dat zien we wel. Ik zou graag voor een periode willen gaan en de jongens ook.´´
 
,,Als we keihard aan het werk zijn voor onze doelstelling, dan zien we wel wat de beloning is.  Ook zou ik graag met de nieuwe groep spelers een stukje geschiedenis aan de toch al rijke historie van DFC willen bijschrijven en ik verwacht die gretigheid van de spelers ook. Dus gaan voor de beloning, zou ik willen zeggen!´´
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com