2 F (1): DFC begint zaterdag thuis tegen promovendus aan nieuwe competitie

29 augustus 2011 788x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 F (1): DFC begint zaterdag thuis tegen promovendus aan nieuwe competitie

Door Fred van Dongen

Zaterdag aanstaande gaat de bal weer echt rollen. Op de openingsdag van de nieuwe competitie ontvangt DFC in de tweede klasse F promovendus GDC uit Eethen (NB). Het startduel begint om drie uur, het nieuwe aanvangstijdstip van DFC´s thuiswedstrijden.
 
Met de indeling in de tweede klasser F is DFC na een jaartje ´Zeeland´ terug in de regio. De meeste tegenstanders ´wonen´ net als Dordts oudste voetbalclub in het vertrouwde Zuid-Holland. Vooral DFC´s penningmeester Martin van Eijk is daar bijzonder content mee. Het betekent minder verre en dure (bus)reizen naar uitwedstrijden – het brengt ook extra geld in het laatje.
 
Alleen al vanwege de korte reisafstanden is te verwachten dat de tegenstanders meer supporters meebrengen naar de DFC-accommodatie dan de Zeeuwse clubs vorig seizoen. De veelheid aan (semi-)derby´s (o.m. tegen Wieldrecht, Pelikaan, Drechtstreek, Hardinxveld en GJS Gorcum) betekent meer recette en meer kantineomzet.
 
De stadsderby met Wieldrecht is gepland voor 15 oktober (uit). Twee weken later ontvangt DFC streekgenoot Pelikaan. De semi-derby met Drechtstreek vindt plaats op de laatste speeldag van de eerste competitiehelft.
 
*Zie ook: ´Schelluinen, Drechtstreek en Pelikaan zijn dé favorieten´ en
´Ik verwacht dat veel spelers zich willen revancheren´
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com