KAMPIOEN (2): DFC F2 – Dubbeldam F3: 6-3

15 april 2011 930x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor KAMPIOEN (2): DFC F2 – Dubbeldam F3: 6-3
Vandaag staat de kraker tegen nummer 2 Dubbeldam F3 op het programma. En als we winnen of gelijk spelen zijn we kampioen. Iedereen is natuurlijk extra gemotiveerd en met veel publiek langs de kant willen we natuurlijk vooral winnen. Alle spelers zijn er, want niemand wil natuurlijk deze wedstrijd missen.
De 1e aanval is voor DFC, maar het schot van Nick gaat nog naast. Daarna is Dubbeldam gevaarlijk met een uitbraak, maar keeper Jelle pakt de bal net voor de voeten weg van de aanvaller van Dubbeldam.
Toch is het DFC die meer druk uitoefent en er volgt een corner. Waarbij de bal afgeslagen wordt en Joey de bal op rechts krijgt met een strakke lage voorzet zet hij de bal voor het doel maar Jan kan er net niet bij.
 
Iedereen is lekker aan het spelen en zet zijn best beentje voor, bij Naomi is dat haar linker en daarmee levert zij een prachtige pass af naar Joey die de 1-0 op zijn nieuwe voetbalschoenen heeft liggen, maar helaas de bal wil nog niet het net in.
 
Toch voelt het hele publiek dat het 1e doelpunt snel gaat vallen. Na een actie van Nick wordt zijn schot nog gestopt door de keeper, maar Joey is er als de kippen bij de rebound om de 1-0 te scoren.
We willen graag allemaal snel de 2e er achteraan scoren, waarbij er te veel spelers naar voren gaan, hierdoor krijgt Dubbeldam kansen. Een strakke schuiver wordt vakkundig door Jelle gepakt. Bij een volgende aanval van Dubbeldam pakt Noah de bal af rechts achterin het veld. Hij omspeelt een speler en geeft een schitterende pass over 20 meter langs de lijn naar Joey die op volle snelheid naar de achterlijn sprint. De bal wordt door Joey strak voor het doel gelegd, waar Jan nu wel bij de bal kan en de bal hard tussen de palen schiet: 2-0.
 
Er volgen nog meer kansen: een schot van Joey wordt gestopt en hij knalt nog een keer op de paal. Toch is het Dubbeldam die bij een aanval over rechts de aanvaller een vrije speler vind midden voor het doel. De bal wordt onhoudbaar achter Jelle geschoten: 2-1. Met deze stand gaan we rusten.
 
In de 2e helft gaat Max keepen. In de tweede helft blijft hetzelfde wedstrijd beeld. DFC is sterker aan de bal en met name op het middenveld wordt de slag gewonnen. De spitsen Joey en Nick weten elkaar erg makkelijk te vinden. Vanaf de rechterkant weet Joey weer de achterlijn te halen en zet de bal voor naar Nick, die de bal hard in het dak van het doel knalt: 3-1.
 
Ook Dubbeldam laat zien dat ze niet voor niets 2e staan in de competitie. Bij hun volgende aanval scoren ze de 3-2. Maar DFC zet weer aan en voorkomt de lat na een afstandschot van Nick in eerste instantie nog de volgende goal, Joey is er weer erg snel bij de bal die terug stuitert in het veld om de 4-2 te scoren.Doordat er op het middenveld goed gejaagd wordt door Noah, Jelle, Eren en Naomi blijven we de meeste kansen houden. Joey kan weer uitbreken aan de rechterkant en de bal naar Nick spelen die vrij voor het doel staat en de bal beheerst in de hoek schopt: 5-2.
 
Onze verdediging staat goed te spelen, menige kans wordt afgeslagen doordat Luca en Xander de bal weg rammen. Maar Dubbeldam zet nog een keer aan, want ook zij willen graag kampioen worden en door goed combinatiespel weten ze onze verdediging te omspelen en de 5-3 te scoren.
Gelukkig hebben we Joey nog die met een prachtige solo de eindstand bepaald op 6-3. Na het laatste fluitsignaal van scheids Ronald gaat iedereen uit zijn dak. DFC F2 is KAMPIOEN!!!!!!!!!!
 
Na de penalties wordt met champagne en een prachtige beker het kampioenschap gevierd, waarbij meerdere spelers en trainers een champagne douche krijgen. In de kantine wordt er nog even lekker doorgefeest met een frietje, drinken en een frikandel.
Een prachtige afsluiting van een mooi seizoen. In het najaar 2e met evenveel punten als nr.1 (waarbij we ze later in een oefenwedstrijd hebben laten zien wie eigenlijk het beste team is) en in het voorjaar met afstand het beste team van de competitie met 7 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 verloren wedstrijd. We hebben 54 doelpunten gemaakt en maar 18 doelpunten tegen gekregen. Dit komt omdat er elke week 2 keer fanatiek getraind wordt en iedereen (bijna) altijd komt trainen, we 3 hele goede trainers hebben, maar vooral omdat jullie als team heel goed gespeeld hebben. (Arjan)
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com