JEUGD: Dubbeldam F4 – DFC F2: 3-5

3 april 2011 702x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD: Dubbeldam F4 – DFC F2: 3-5

Vandaag staat er een oefenwedstrijd op het programma tegen Dubbeldam F4. In de najaarscompetitie hebben we 2 spannende wedstrijden tegen hun gespeeld, waarvan we thuis met 4-2 wonnen en uit met 5-3 verloren. Uiteindelijk werd Dubbeldam kampioen door een beter doelsaldo, dus willen wij ons revancheren. Het is heerlijk lente weer en iedereen heeft er zin in. Stijn komt ons helpen, want Jan is nog geblesseerd en Max en Eren zijn een weekendje weg. De 1e helft kijkt onze keeper Jelle en de verdedigers Luca en Xander tegen de zon in, wat erg lastig spelen is.

De spelers kregen vooraf 2 opdrachten mee: Snel de bal afpakken en de bal goed overspelen. Gelijk vanaf de aftrap neemt DFC het initiatief. Door goed samenspel kan Nick op doel schieten, maar de bal gaat naast. Even later krijgt DFC een vrije trap op 15 meter van het doel. Stijn schiet de bal hard in de muur. Ik ben blij dat ik niet in die muur sta. We hebben duidelijk overwicht, maar de snelle aanvallers van Dubbeldam krijgen ook hun kansen, echter het 1e schot op Jelle wordt vakkundig tegengehouden. DFC is weer in de aanval, waarbij Nick met een mooie pass Joey rechts voor het doel vrij zet,  zijn schot gaat net naast.
 
Dubbeldam komt er nadat een aanval is afgeslagen snel uit en scoren met een bekeken schuiver via de binnenkant van de paal: 1-0. Maar we laten onze kopjes niet hangen en Joey kan na een goede aanval van afstand schieten en schiet de bal net over, 30 centimeter lager en hij was onhoudbaar geweest voor de keeper. Naomi is lekker bezig als verdedigende middenvelder en slaat menig aanval af. Ze laat zich moeilijk passeren door jongens die een kop groter zijn. Een voorzet van Dubbeldam wordt in tweede instantie goed gepakt door Jelle. En na een trap van afstand door Dubbeldam lijkt de bal naast te gaan, maar via de paal stuitert de bal het veld in, gelukkig werkt onze verdediging de bal vakkundig weg.
 
Ook wij krijgen onze kansen in de 1e helft, maar in de afwerking hebben we geen geluk, er wordt door heel goed samenspel wel veel kansen gecreëerd: Nick krijgt een kans maar die wordt gestopt door de keeper. Een uittrap van Jelle wordt opgevangen door Stijn, die doortikt naar Nick die vanaf rechts de bal prachtig voorzet naar Joey die op links staat en met zijn rechter buitenkant de bal net naast prikt. Tegen de verhoudingen in scoort Dubbeldam de 2-0. In eerste instantie kan Jelle het schot nog tegen houden, maar de rebound wordt door Dubbeldam binnen getikt.
 
De laatste minuten krijgt Dubbeldam toch meer het overwicht en een corner van hun wordt door Jelle weg gestompt en door Stijn hard weggeschoten. Jammer genoeg gaan we met 2-0 achterstand rusten, maar veel tijd om te rusten neemt niemand, want iedereen wil graag de achterstand weg werken. Nick neemt de keeperhandschoenen over van Jelle, waarbij Stijn doorschuift naar de aanval en Jelle samen met Noah gaat jagen op de bal op het middenveld. Naomi controleert hierachter met Luca en Xander als rotsen in de branding van onze verdediging. Er staat echt een mooi uitgebalanceerd team op het veld die er vol voor gaan om te winnen.
 
De 1e kans na rust komt al snel, Jelle past vanuit het middenveld naar Joey die naast schiet. Wederom kan Dubbeldam met een snelle uitval de 3-0 maken. Na dit doelpunt worden de mouwen opgestroopt en wordt tot in de perfectie de opdrachten uitgevoerd die er vooraf meegegeven zijn: snel de bal afpakken en de bal overspelen. Eigenlijk wordt er in de rest van de 2e helft geen echte kans meer weggegeven. DFC heerste op het middenveld en we krijgen kans na kans:Joey raakt de paal. Een strakke corner van Stijn wordt bijna ingekopt door Jelle. Een schot van Stijn wordt door de keeper gestopt. Na een mooie pass van Luca scoort Noah de 3-1. Een schot van Stijn wordt gestopt door de keeper waarbij Jelle de rebound net naast schiet. Een prachtige pass van Joey op rechts, waar hij 2 man dolt wordt door Noah vakkundig ingeschoten: 3-2.
 
Dubbeldam kwam bijna niet meer over de middellijn, omdat iedereen druk uitoefende. Een schot van Joey gaat net voorlangs, waarna zowel Joey als Stijn nogmaals de kans op 3-3 krijgen, maar het lukt net niet. De corners van Stijn van links zijn gevaarlijk en Jelle kan bij de 2e corner net zijn voorhoofd niet goed tegen de bal aan drukken. Op het middenveld pakt Jelle een bal af en past naar links naar Stijn, hij passeert een verdediger en speelt de bal terug naar Jelle die bijna alleen vrij voor de keeper staan. Een verdediger van Dubbeldam kan net de pass onderscheppen. Maar vanuit de corner van Stijn die na deze actie volgt scoort Jelle de 3-3.
 
We hebben veel vertrouwen dat we deze wedstrijd naar ons toe kunnen trekken. Nadat Naomi en Joey al de kans krijgen op 4-3, scoort Joey na een solo de 4-3. Na een schot van Noah scoort Stijn vanuit de rebound de 5-3. Aanvallend kwam Dubbeldam er maar heel weinig aan te pas in de 2e helft. Nick heeft een paar schoten van afstand gestopt, maar de aanvallers kwamen eigenlijk niet goed meer langs Luca en Xander.
 
Volkomen verdiend werd deze prachtige wedstrijd met 5-3 gewonnen, waarbij we een 3-0 achterstand ombogen in een 5-3 overwinning. Jongens en meid geweldig gespeeld en wat blijven jullie geloven in je eigen kracht. Wat hebben jullie ontzettend goed samengespeeld en gejaagd op de bal met het hele team. Jullie hadden dezelfde uitslag als het Nederlands eftal tegen Hongarije, maar ik vond jullie wedstrijd een veel mooiere prestatie, omdat jullie terugkwamen van een achterstand tegen zo’n goed team als Dubbeldam F4. Volgende week tegen Oranje-Wit voor de competiti, ik heb er nu al zin in. (Arjan)
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com