2 E (2): DFC loopt zich stuk op dodelijk effectief Duiveland (2-5)

2 april 2011 774x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): DFC loopt zich stuk op dodelijk effectief Duiveland (2-5)

Door Fred van Dongen

DFC liep tegen Duiveland een ongekend zware kater op. De formatie ging thuis met forse cijfers onderuit tegen een tegenstander zonder grote kwaliteiten.
 
De Zeeuwen toonden zich evenwel veel gretiger en efficiënter dan DFC dat zelf flink meewerkte aan de vijf goals van de opponent. De meeste van die treffers vielen in de categorie cadeautjes waarmee DFC vanmiddag strooide alsof het Sinterklaas was. Achteraf kon worden geconstateerd dat een fatale cocktail van gemakzucht en lichtvaardigheid ten grondslag lag aan de blamerende nederlaag. 
 
DFC startte wel voortvarend. De ploeg domineerde terwijl de Zeeuwse gasten voorzichtig en een tikkeltje timide begonnen. Het resulteerde in diverse Dordtse hoekschoppen maar echt zwaar werk kreeg de Zeeuwse doelman voorlopig niet op te knappen. Schoten van Erik Vos en Robin Ramesar leverden geen rendement op. Kenneth Kaverweide kreeg vervolgens de bal net niet lekker mee waardoor hij niet verder kwam dan een hoekschop.
 
Na een half uur nam Duiveland onverwacht de leiding. Een cadeautje overigens van DFC-kant, waar de opbouw van achteruit te lichtvaardig verliep. Barry Steenpoorte kreeg even buiten de zestien de bal onverwacht in bezit en lobde die handig over de nog ver voor zijn doel staande Rudolf Peute in het net: 0-1.
 
DFC toonde zich duidelijk aangeslagen. Niets lukte meer, de ploeg liep voortdurend achter de feiten aan. Een door de onverwachte ontwikkeling mentaal gesterkt Duiveland nam het initiatief over en speelde letterlijk handig in op de ruimtes die DFC liet. Gevolg was dat na 35 minuten een tweede Zeeuwse treffer achter Rudolf Peute lag. Nu kreeg Dennie le Comte alle vrijheid om secuur uit te halen: 0-2.
 
DFC leek moedeloosheid ten deel te vallen. Vijf minuten voor rust kon de ploeg zich echter alsnog herstellen. Een dieptebal bereikte topscorer Appie Güler die de Zeeuwse doelman omspeelde en de 1-2 binnentikte. Door die aansluitingstreffer raakte DFC weer mentaal uit het slop en leek de ploeg zich te herpakken.
 
*Vervolg verslag zie: Thuisploeg mist overtuiging om potten te kunnen breken

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com