2 E (2): DFC loopt tegen SSV´65 al na een kwartier achter de feiten aan

9 april 2011 1781x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): DFC loopt tegen SSV´65 al na een kwartier achter de feiten aan

Door Fred van Dongen

Drie thuisduels op rij moesten DFC definitief vaste grond onder de voeten geven in de tweede klasse E. Het voorgenomen fundament, dat wellicht een stevige springplank had kunnen vormen, bleek uiteindelijk helaas van rul zand. Na de 2-2 tegen VVC´68 en het verlies tegen Duiveland (2-5) eindigde vanmiddag ook deel drie van het drieluik in verlies. SSV´65 uit Goes troefde DFC af met 2-3.
 
Een positie bij de eerste vijf op de ranglijst lijkt nu ver weg voor de roodwitte formatie die tegen SSV´65 andermaal een ongelukkige start kende en na een kwartier reeds achter de feiten aanholde (0-2). Al na zeven minuten buitten de Zeeuwen de geboden ruimte doeltreffend uit via Dennis Weijers. DFC antwoordde met een vinnig schot van aanvoerder Robin Ramesar dat net naast verdween.
 
Luttele minuten later was het opnieuw stevig balen in het Dordtse kamp. Na aarzelend uitverdedigen knalde SSV de bal buiten bereik van keeper Rudolf Peute op de paal waarna Thomas Mattheijer het snelst van iedereen reageerde op de rebound en de bal koel en onberispelijk binnenschoof: 0-2.
 
Mentaal gesterkt door de vroege voorsprong legde SSV zich toe tot de strategie van afwachten en loeren. DFC bleek nauwelijks tot sterke aanvalsdaden in staat waarop trainer Paul Koster na een half uur een extra spits inzette. Aron Perés kwam middenvelder Erik Vos aflossen. Met een driemans aanvalslinie (Appie Güler, Marvin Hooplot en Aron Perés) wist DFC eindelijk de Zeeuwse ploeg in problemen te brengen. Het resulteerde als snel in de belangrijke aansluitingstreffer. Robin Ramesar bracht de bal enigszins fortuinlijk bij Marvin Hooplot die zich op de rand van de vijf deze buitenkans niet liet ontglippen: 1-2.
 
DFC leek het duel met inzet en druk alsnog naar zich toe te trekken, maar kreeg door z´n offensieve dadendrang vlak voor rust alsnog het deksel op de neus. Souliman Abali kreeg ruimte op links en zette even strak als secuur voor waarna Dennis Weijers de bal eenvoudig tegen het net kon tikken: 1-3.
 
*Vervolg verslag zie: Extra aanvalsoffensief in slotfase levert helaas geen gelijkmaker op.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com