JEUGD: DFC F2 – ASWH F4 5-1

21 maart 2011 2240x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD: DFC F2 – ASWH F4 5-1

Vandaag stond de kraker tegen nummer 2 ASWH F4 op het programma. Als DFC deze wedstrijd wint, hebben we 6 punten voorsprong op de nummer twee. We beginnen met vertrouwen aan de wedstrijd, want er wordt de laatste tijd erg goed getraind en goed gespeeld. Gelukkig kunnen we 8 tegen 8 spelen want iedereen is er bij, dus dat betekent 2 wisselspelers.

Al snel komen we op voorsprong. Joey stoomt op vanaf rechts een geeft een mooie steekpass op Jan en Nick. Nick is als eerste bij de bal en schiet hem er in: 1-0. Ook het tweede doelpunt is een prachtig samenspel van onze drie aanvallers. Nick passt op Jan die de bal vanaf links op doel knalt, de bal spat van de lat af en Joey is er als de kippen bij om de rebound er in te schieten: 2-0.
 
DFC dendert door en ASWH komt er weinig aan te pas in het begin. Joey schiet op doel, maar de bal gaat voorlangs, waarnaar Nick de bal oppakt bij de achterlijn een verdediger omspeelt en scoort: 3-0.
Daarna is ASWH twee keer gevaarlijk bij een corner, waarbij Jelle de bal bij de eerste corner nog net weg kan tikken en Max de bal wegkopt bij de tweede. Gelukkig kunnen we ons doel schoon houden. Na een mooie solo van Joey waarbij hij 2 verdedigers omspeelt scoort hij 4-0. Met deze mooie stand gaan we rusten.
 
Inde tweede helft gaat Max keepen en gaat Jelle op het middenveld spelen. In het begin staan onze twee kanjers van een verdedigers: Luca en Xander aan de kant, maar Naomi, Noah, Jelle en Eren verdedigen mee en ASWH krijgt geen kans om terug te komen in de wedstrijd. Er wordt wat minder naar elkaar gepasst en we hebben wat minder geluk in de afwerking.
 
Toch zijn er nog een aantal prachtige acties: Jelle pakt de bal af op het middenveld en speelt de bal naar Jan die vanaf afstand de bal er in pegelt: 5-0. We hebben nog een paar kansen op 6-0, Nick schiet net voorlangs, waarbij Joey net niet bij de bal kan. Jelle stuurt vanuit het middenveld Joey op weg naar het doel, maar die bal gaat in het zijnet. Een vrije trap van Luca wordt gestopt door de keeper.
 
Uiteindelijk weet ASWH in de blessuretijd met een gevaarlijke uitbraak nog de 5-1 te scoren, maar dat mag de pret niet drukken. Er werd met veel plezier gespeeld en iedereen voetbalde goed mee. Dit was weer een belangrijke stap naar het kampioenschap en nog belangrijker er werd erg goed als team gespeeld. Met elkaar werd deze mooie overwinning behaald. (Verslag Arjan – vader van Jelle)
 
*Voor beelden rond F2 zie:
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com