DFC F1 – Nieuw Lekkerland F1: 2-1

26 maart 2011 879x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC F1 – Nieuw Lekkerland F1: 2-1

Voorafgaand aan de wedstrijd valt er wat regen. De temperatuur is prima om te voetballen en onze tegenstander is inmiddels een bekende. Klokslag 11.30u fluit scheidsrechter Gerrit voor het begin van de wedstrijd. Komt het doordat we de vorige wedstrijd ruim hebben gewonnen? Of zijn de spelers nog niet klaar? Of is 11.30u te laat?

F1 laat de tegenstander de bal rondspelen en kijkt er naar. Keeper Michael hoeft zich zodoende niet te vervelen. De duels worden gewonnen door Nieuw-Lekkerland en binnen vijf minuten staat het 0-1. Dit zijn de spelers niet gewend en vanaf dit moment gaan ze duels wel aan. Aan de linkerkant wordt een mooie combinatie opgezet en de bal wordt over de tegenstander heen naar de vrij staande Colin geplaatst. De tegenstander doet echter in een reflex zijn armen omhoog. Vrije trap! En geen prachtige aanval! Jammer. 

Met regelmaat dringt F1 aan, maar Nieuw-Lekkerland houdt knap stand. Om elke meter wordt gestreden. Nieuw-Lekkerland probeert via de zijkanten de bal naar het DFC-doel te verplaatsen, maar komt niet meer tot bij het doel van DFC. DFC zet een aanval op over rechts met een hoekschop als resultaat. Yassine ontfermt zich over de bal en geeft scherp voor. Mert weet bij de tweede paal, tussen alle verdedigers in, de bal vrij te maken en schiet de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1. Kort daarna is het rust.

De tweede helft (Colin de keepershandschoenen aangetrokken) gaat verder zoals de eerste helft is geëindigd. Er wordt weer veel strijd geleverd. Nu is DFC de bovenliggende partij, dan weer Nieuw-Lekkerland. Veel schoten op doel worden er niet geteld, maar spannend is het wel. Een gevaarlijke aanval van Nieuw-Lekkerland wordt knap tegengehouden en de bal komt op rechts bij Efe terecht. Die omspeelt knap een tegenstander en ziet Sükrü vrij staan. Hij speelt de bal prachtig in de diepte en Sükrü kan de bal op snelheid langs zijn tegenstander spelen. De keeper twijfelt tussen uitkomen, loopt terug en komt dan toch uit en met een lobje scoort Sükrü de 2-1.

Later zal hij toegeven dat hij de bal hard in de hoek wilde schieten. Het betekent echter geenszins dat de wedstrijd is gespeeld. Nieuw-Lekkerland dringt met nieuwe energie aan en nu komt DFC even niet aan aanvallen toe. Toch is de grootste kans voor Yassine, maar alleen voor de keeper wacht hij net iets te lang, zodat de verdedigers de 3-1 kunnen voorkomen. Vlak voor tijd weet Nieuw-Lekkerland nog bijna de 2-2 binnen te schieten, maar gelukkig eindigt het schot net naast het doel.

Tegen een gelijkwaardige tegenstander worden de punten opnieuw binnengehaald. De spelers van F1 herstelden zich zeer goed van een matig begin, waardoor de tweede plaats in deze spannende competitie al bijna zeker is en er is nog steeds uitzicht op de bovenste plaats.

*Onder het menu Teamkeuze staat een actuele teamfoto van DFC F1. Staand vlnr Ryan, Collin, Sükrü. Yassine, Max en Michael – Zittend vlnr Stijn, Efe en Mert.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com