2 E (2): Uitstekend spel basis schitterende 0- 3 zege DFC in Zeeland

19 maart 2011 649x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): Uitstekend spel basis schitterende 0- 3 zege DFC in Zeeland

In de tweede klasse E stond voor DFC vanmiddag de belangrijke verre uitwedstrijd tegen Arnemuiden op het programma. Op Walcheren werd op fraaie en terechte wijze met 0-3 gewonnen.

Een prestatie die her en der veel waardering en respect zal oogsten en niet in het laatst bij de concurrentie. Arnemuiden stond immers vooraf tweede op de ranglijst achter koploper Dinteloord, terwijl DFC zich pas vorige week weer terugvocht in het linkerrijtje.
 
In het najaar bleek DFC thuis ook al veel te sterk voor de Zeeuwen gasten die toen met 4-1 klop kregen. DFC viel in tegenstelling tot Arnemuiden daarna iets terug op de ranglijst maar is – na een zwak begin van het kalenderjaar – bezig zich weer stevig te manifesteren in het linkerrijtje. Met de winst van vandaag bestendigde de ploeg van trainer Paul Koster zijn ambities.
 
Het eerste bedrijf werd volledig gedomineerd door DFC dat bij rust dik verdiend met 0-1 leidde. De marge had zelfs ruimer kunnen zijn als goalgetter Appie Güler na een kwartier een terecht toegekende strafschop (de doorgebroken Cliften Sewpersad werd neergehaald) niet had gemist. Appie rehabiliteerde zich zo´n tien minuten voor het eind van de eerste helft door zijn ploeg met een schitterend afstandsschot in de bovenhoek alsnog op 0-1 te zetten.
 
Arnemuiden kwam er in de eerste drie kwartier niet aan te pas. DFC speelde voortreffelijk en liet duidelijk blijken wie over de beste technische bagage beschikte. De Zeeuwse ploeg moest enkele keren aan de noodrem trekken wat resulteerde in gele kaarten voor Ventevogel en Van Belzen plus de onbenut gebleven strafschop. DFC had z´n zaakjes defensief goed op orde, mede omdat keeper Rudolf Peute weer in een uiterst alerte vorm stak.
 
*Vervolg verslag zie: DFC trekt sterke lijn na rust door en laat Arnemuiden kansloos

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com