2 E (2): DFC toont zich na kalme ouverture kwalitatief beter en wint terecht

12 maart 2011 695x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): DFC toont zich na kalme ouverture kwalitatief beter en wint terecht

Het treffen tussen DFC en Oostkapelle kende een kalme ouverture. Beide ploegen tastten elkaars kwaliteiten en bedoelingen op voorzichtige wijze af. Aangezien Oostkapelle het accent sterk op de verdediging had gelegd, waagde DFC zich vooralsnog niet aan doldrieste aanvallende avonturen.

Oostkapelle had in de tweede periode een slechte reeks neer gezet, wat tot gevolg had dat trainer Hans de Nooijer opstapte. De trainerswissel pakte aanvankelijk goed uit doordat met 3-2 werd gewonnen van Pelikaan. Tegen DFC probeerde Oostkapelle er alles aan gelegen zijn om dit succes te continueren. Maar DFC, dat diverse spelers miste, liet zich niet verrassen.
 
Pas na een klein kwartier dienden zich de eerste wapenfeiten aan. Eerst werkte DFC-doelman Rudolf Peute een Zeeuwse vrije trap van de rand zestien schitterend uit de benedenhoek. Voor de thuisploeg ook meteen het begin van actie. Merijn van Groesen opende de offensieve dadendrang met een fraai schot dat door de Oostkapelle-keeper even fraai uit de bovenhoek werd getikt. Een paar minuten later was het alsnog raak. Topscorer Appie Güler rondde voorbereidend werk van Robin Ramesar en Aron Perés op de koele wijze waarop hij patent heeft, af: 1-0.
 
Aron leek de marge te vergroten na een bewonderenswaardige slalom langs diverse Zeeuwse tegenstanders. Helaas liet zich de Zeeuwse keeper zich op hét moment net niet uitspelen.
 
*Vervolg wedstrijdverslag zie: Schitterende goal Aron Perés zet DFC kwartier voor tijd op winst

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com