2 E (2): DFC in eerste helft heer en meester, laat zich na rust verrassen

27 maart 2011 814x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): DFC in eerste helft heer en meester, laat zich na rust verrassen

Door Fred van Dongen

Na een aftastend begin ontpopte DFC zich thuis tegen VVC´68 als snel als de ploeg met de meeste kwaliteit. De gasten uit Halsteren kwamen er voor rust niet aan te pas. De 1-0 voorsprong halverwege was zodoende een magere afspiegeling van de gang van zaken in het eerste bedrijf. Dat de marge bij rust tot die ene goal beperkt bleef, zou DFC na de hervatting helaas opbreken.
 
Met een knap schot net over de VVC- lat tekende Kenneth Klaverweide na een kwartier het eerste wapenfeit aan. DFC kreeg de smaak te pakken en legde de ene vloeiende combinatie na de ander op de mat. Na pakweg twintig minuten leidde dat tot de terechte voorsprong.
 
Een Brabantse verdediger kon na een voorzet van Aron Perés de bal nog net voor de aanstormende Robin Ramesar tot hoekschop wegtikken. Uit die corner ontstond een nieuwe gevaarlijke situatie voor het doel van VVC. Het afstandsschot van Merijn van Groesen belandde voor de voeten van Robin Ramesar die de bal amper toucheerde maar zoveel effect meegaf dat die pardoes via de binnenkant paal in het net tolde: 1-0.
 
DFC bleef dominant waardoor VVC licht gefrustreerd raakte en arbiter Gouman enkele malen naar het geel moest grijpen. De bezoekers moesten noodgedwongen diverse hoekschoppen weggeven, zagen DFC enkele malen dicht bij een grotere voorsprong komen maar haalden met enig geluk toch zonder grotere averij het rustsignaal.
 
Na de hervatting liet DFC zich in de beginfase leiden door een onterecht superioriteitsgevoel. VVC´68 profiteerde van de lichte Dordtse overmoed. DFC presenteerde zich aanvankelijk opnieuw als gevaarlijkste ploeg maar leed diverse keren onnodig balverlies. In de compensatie daarvan miste DFC net een slag waardoor VVC´68 enkele malen dreigend kon uitbreken en zich zo terugvocht in de wedstrijd.
Wisten Marvin Langevoort (sterke tackle) en Kenneth Klaverweide (alert op de eigen doellijn) na de rust aanvankelijk nog onheil te voorkomen, na een kwartier was het alsnog bingo voor VVC. Pieter de Graaf gaf in vrije positie DFC-doelman Rudolf Peute het nakijken: 1-1.
 
*Vervolg wedstrijdverslag: DFC levert mede door arbitrale misser twee belangrijke punten in
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com