Zes DFC-ers geslaagd voor cursus hartreanimatie met moderne defibrillator

21 februari 2011 1623x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Zes DFC-ers geslaagd voor cursus hartreanimatie met moderne defibrillator

DFC beschikt sinds kort over een AED. Dat is de modernste mobiele defibrillator waarmee meteen de eerste belangrijke handelingen kunnen worden verricht in geval iemand wordt geveld door hartproblemen.

Omgaan met het apparaat vereist vanzelfsprekend kennis en routine. Om die reden werd vanmorgen in het clubgebouw een cursus gegeven aan zes DFC-ers: Jacques de Rooij, Arie Evers, Cees van der Sluis, Patrick Verheij, Peter Louwman en Hans van den Berg. Drie uur lang luisterden ze naar uitleg en instructies, en oefenden ze de technieken op speciale poppen.

Alle zes kregen na afloop een dikke voldoende van de instructeur. Binnenkort krijgen ze het speciale diploma opgestuurd. Belangrijkste is dat DFC dankzij het zestal nu goed is voorbereid indien zich onverhoopt hartincidenten voordoen op de accommodatie.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com