2 E (3): Thuisploeg blijft in slotfase ook met tien man voorbeeldig op de been

12 februari 2011 1856x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (3): Thuisploeg blijft in slotfase ook met tien man voorbeeldig op de been

*Vervolg wedstrijdverslag –  In de tweede helft kwam Pelikaan fel uit de startblokken. Het nam daarbij de nodige risico’s wat DFC diverse kansen opleverde. Maar voorlopig lukte het Aaron, Appie en Marvin niet de geboden ruimte scorend te benutten. Bovendien verrichtte Pelikaan-doelman Timo Epping in die fase enkele knappe reddingen.

Met het inbrengen van de snelle wisselspeler Randy Kroos nam Pelikaan na zo’n uur spelen nog meer risico. Rendement leverde die zet overigens niet op, want halverwege het tweede bedrijf kopte DFC-aanvoerder Robin Ramesar een hoekschop van Appie Güler fraai achter de kansloze doelman Epping: 3-1. DFC leek daarna op een ruime zege af te stevenen.
 
Twintig minuten voor tijd bracht de ploeg zichzelf toch weer in de problemen. Cliften Sewpersad zette een verdedigende actie te laat in en kreeg rood te zien. Om de vleugelverdediging na het wegsturen van Cliften te verstevigen wisselde Paul Koster middenvelder Erik Vos voor verdediger Suleiman van der Straaten. Mede door de inzet en het rotsvaste geloof in een zege doorstond DFC de Zwijndrechtse stormloop moeiteloos.
 
Ook al omdat het vaak aan zuiverheid ontbrak in de Pelikaan-acties. Dat de gasten zich in de laatste officiële minuut op wat fortuinlijke wijze uit een vrije trap van Jeffrey Cornfield weer hoop verschaften (3-2) bracht DFC niet aan het wankelen.Sterker nog: in de derde minuut van de blessuretijd rondde Aaron Perez Maria een fraaie combinatie met als schijven Kenneth Klaverweide, Franklin Wielingen en Marvin Hooplot doeltreffend af via een Zwijndrechts been: 4-2.
 
DFC – Pelikaan 4-2 – Scoreverloop – 4m Jeffrey Cornfield 0-1, 36m Appie Güler (strafschop) 1-1, 45m Marvin Hooplot 2-1, 67m Robin Ramesar 3-1, 90m Jeffrey Cornfield 3-2, 90+3m Aaron Perez Maria 4-2.
Scheidsrechter: M. van de Koppel (Sleeuwijk). Gele kaarten: Marco van Woerkom, Merijn van Groesen, Robin Ramesar (allen DFC), Remco Aarts, Niels van Muijen, Erwin van Dis (allen Pelikaan). Rood: Cliften Sewpersad (DFC, 71m onderuithalen tegenstander).
 
DFC: Rudolf Peute, Cliften Sewpersad, Marco van Woerkom, Marvin Langevoort, Nick Stam (20m Aaron Perez Maria), Merijn van Groesen, Erik Vos (77m Suleiman van der Straaten), Kenneth Klaverweide, Robin Ramesar, Appie Güler (89m Franklin Wielingen),Marvin Hooplot.
Wissels: Michael Bekkers (d), Jonathan Dubbeldam, Davut Sahan.
Pelikaan: Timo Epping, Remco Aarts, Lerry Overgaauw, Martijn Verhoeff, Stephan Ooms, Tom Koetsenruiter, Niels van Muijen, Huib Groeneboom, Marcel Dijkstra, Erwin van Dis, Jeffrey Cornfield.
Wissels: Wesley Neeskens, Patrick Stijnis, Randy Kroos, Mario Bolder, Michel van der Boom.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com