2 E (2): Vroege voorsprong baat DFC niet* Internos slaat razendsnel terug

19 februari 2011 840x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): Vroege voorsprong baat DFC niet* Internos slaat razendsnel terug

Door Fred van Dongen

Het klonk vooraf als een attractief en spannend affiche tussen twee technisch vaardige ploegen die door buitenstaanders al enige tijd zijn aangemerkt als de betere formaties van de tweede klasse E.
Spannend bleef Internos tegen DFC tot de laatste seconde maar kwalitatief scoorde het treffen onder de verwachting.
 
Kennelijk kampte DFC met een tikkeltje te veel ontzag voor de ervaren Brabanders van wie de meeste enkele jaren geleden nog namens Internos meedraaiden in de top van de eerste klas zondag. Met name in de slotfase liet het relatief jeugdige DFC na de turbo aan te zetten om de slag alsnog conditioneel te winnen.
 
DFC kende een voortvarende start in het koude en winderige Etten-Leur. Op snelheid werd flinke druk uitgeoefend wat resulteerde in diverse hoekschoppen. Uit zo´n hoekschop van Appie Güler over rechts ontstond de nodige paniek in de Internos-afweer, waarbij Joost Luijten de bal fraai tegen het eigen net drukte: 0-1.
Internos verwerkte – duidelijk overtuigd van eigen kunnen – die tegenslag knap en wist zelfs binnen tien minuten het duel volledig te kantelen. Eerst profiteerde Tim Brands van de geboden ruimte door DFC-doelman Rudolf Peute met een gemikt diagonaal schot te verschalken (1-1). Nog geen drie minuten later was het vrijwel identiek opnieuw raak. Nu gold de jubel routinier Rob de Waal (33 jaar): 2-1.
 
DFC was even de weg kwijt maar herstelde zich nadat trainer Paul Koster zijn vleugelspitsen Aron Perés en Appie Güler van flank liet wisselen. Geleidelijkaan kreeg DFC zo meer greep op de wedstrijd zonder echt dreigend te worden overigens.
 
*Vervolg verslag zie: Strafschop Appie Güler bezorgt DFC na rust verdiend gelijkspel: 2-2
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com