2 E (2): Veel wind en veel kansen maar geen goals in Serooskerke

5 februari 2011 825x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): Veel wind en veel kansen maar geen goals in Serooskerke

Door Fred van Dongen

De verre uitwedstrijd van DFC bij Serooskerke werd vanmiddag gedomineerd door de weersomstandigheden. Ook in Zeeland heerste namelijk de zuidwester storm. Die stond dwars op het veld van Serooskerke zodat beide ploegen negentig minuten lang dezelfde hinder ondervonden.
 
Dat het duel doelpuntloos eindigde mag zodoende als een surprise worden beschouwd. Beide teams kregen immers voldoende kansen maar faalden in de afwerking. DFC zocht van begin af aan de combinatie wat gezien de straffe wind geen verkeerde keuze was. Het leverde enkele redelijke kansen op maar geen treffers. Serooskerke wist in het eerste kwart van de wedstrijd de nul te houden door het weggeven van hoekschoppen bij nijpende situaties. Bovendien bleek doelman Jordi Suurmond over de zelfde prima kwaliteiten te beschikken als zijn Dordtse collega Rudolf Peute.
 
Serooskerke presenteerde zich overigens na de openingsfase even gevaarlijk als zijn Dordtse opponent daarvoor. Rudolf Peute moest zodoende enkele malen reddend interveniëren. Hij deed dat met verve en voorkwam zo dat zijn ploeg voor rust op achterstand kwam.
 
DFC kende defensief vooral moeite met de grillen van de wind. Marlo Janisse kwam zo kort voor rust vrij voor Peute. Een ultieme ingreep van voorstopper Marvin Langevoort ten koste van een hoekschop voorkwam een treffer. Langevoort en Janisse raakten bij die actie beiden geblesseerd maar konden het duel voortzetten.
 
*Vervolg wedstrijdverslag zie: DFC en Serooskerke ook na rust onmachtig in afwerking

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com