2 E (2): Inzet en mentale veerkracht fundamenten verdiende zege DFC

12 februari 2011 836x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): Inzet en mentale veerkracht fundamenten verdiende zege DFC

Door Fred van Dongen

Mentale veerkracht en inzet vormden de sleutelwoorden van de krachten waarmee DFC vanmiddag afrekende met semi-buurman Pelikaan. Trainer Paul Koster zag het allemaal met grote vreugde en voldoening aan. Eindelijk zag hij zijn manschappen opereren met leeuwenhart, iets dat hij in voorgaande duels node had gemist.

Want eenvoudig kwam de overigens dik verdiende 4-2 zege niet tot stand. DFC keek na luttele minuten immers al tegen een achterstand aan toen Pelikaans gevaarlijkste man Jeffrey Cornfield DFC-doelman Rudolf Peute met een fraai diagonaal afstandsschot kansloos liet. En halverwege het tweede bedrijf moest DFC het na een rode kaart noodgedwongen met tien man verder opnemen tegen de Zwijndrechtse winnaar van de eerste periode. Ook die numerieke achterstand verwerkte DFC glansrijk.
 
Paul Koster toonde bovendien aan een trainer te zijn met voorbeeldige lef. Na twintig minuten offerde hij vleugelverdediger Nick Stam op voor aanvaller Aaron Perez Maria om zo de aanvalskracht van zijn team te versterken. Die tactische aanpassing had al snel tot succes kunnen leiden ware het niet dat enkele scherpe aanvalspatronen van DFC twijfelachtig werden afgevlagd wegens buitenspel.
 
Nadat Marco van Woerkom DFC voor een verdere achterstand had behoed door op de doellijn zijn keeper Peute adequaat te assisteren bij een venijnig schot van Jeffrey Cornfield, kreeg DFC meer vat op de wedstrijd. De vlotte, snelle en gevarieerde aanvalspatronen brachten Pelikaan regelmatig in het nauw.
 
Tien minuten voor rust maakte Remco Aarts na de zoveelste door DFC afgedwongen hoekschop hands binnen de zestien. Appie Güler toonde zich weer feilloos vanaf de elfmeter-stip: 1-1. Die verdiende gelijkmaker zorgde voor een verdere mentale opleving bij DFC dat op slag van rust zelfs de leiding nam. Aaron Perez Maria brak knap door op links en passte ragfijn af op Marvin Hooplot. Die deponeerde van even buiten de vijf de bal subtiel in de benedenhoek: 2-1. En zo was de derby in nog geen tien minuten volledig gekanteld.
 
*Vervolg verslag: Thuisploeg blijft in slotfase ook met tien man voorbeeldig op de been
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com