2 E (2): DFC lijdt schlemielig verlies door twee Brabantse uitbraken

26 februari 2011 850x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): DFC lijdt schlemielig verlies door twee Brabantse uitbraken

Door Fred van Dongen

Eigenlijk verloor DFC schlemielig van de nieuwe koploper Dinteloord. Juist bij aanvang van het vierde wedstrijdkwart wierp de ploeg het matige Brabantse juk van zich af en leek ze af te stevenen op een triomf.
 
Maar bij die gezonde aanvalsdrift vergat de thuisploeg korte tijd de verdedigingslinies hermetisch gesloten te houden. Dinteloord profiteerde meteen met twee snelle en fraaie uitbraken die culmineerden in even zo vele resolute goals van de snelle Fane Mensah. Die bracht zijn ploeg zo van 2-2 op 2-4, een marge die net iets te groot bleek voor DFC.
Dat kwam twee minuten voor tijd nog dicht in de buurt via een treffer van Marvin Hooplot (3-4). Zou die aansluitingstreffer eerder zijn gevallen dan had het nog riant uitzicht gehad op minimaal één punt aangezien Dinteloord er door heen zat.
 
DFC miste overigens door diverse omstandigheden enkele basisspelers waardoor trainer Paul Koster gedwongen was zijn personele bezetting aan te passen. Dat ging vooral ten koste van de directe stootkracht aan het front omdat Koster het in het eerste uur zonder zijn snelle buitenspitsen moest stellen.
 
De spannende slotfase, waarin de invallers Appie Güler en Aron Perés de Dinteloordse afweer flink wat werk bezorgden, bood de neutrale toeschouwer toch nog redelijk kijkgenot. Met name voor rust hielden de ploegen elkaar in balans al was Dinteloord iets dreigender. De gasten kenden echter de mentale opsteker van een openingstreffer na dik een kwartier spelen. Danny Verhoeven – erkend scherpschutter bij de Brabanders – rondde een bliksemsnelle combinatie adequaat af: 0-1. Dezelfde Verhoeven had zijn ploeg korte tijd later naar 0-2 moeten koppen maar richtte verkeerd.
 
Geleidelijk kreeg DFC toch meer vat op de wedstrijd. Op slag van rust leidde dat tot de – gezien de onderlinge kwaliteitsverhouding – terechte gelijkmaker. Robin Ramesar, als vanouds weer sterk in de lucht, kopte een vrije trap van Marvin Hooplot tegen de lat waarna de alerte Suleiman van der Straaten in de rebound al glijdend de 1-1 tegen het net tikte.
 
*Vervolg zie: DFC komt in spannende slotfase net wat tijd tekort (3-4)
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com