Wereldbeker even in DFC-handen*Unieke gebeurtenis in Barcelona

14 januari 2011 905x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Wereldbeker even in DFC-handen*Unieke gebeurtenis in Barcelona

De Wereldbeker is even in DFC-handen geweest. Website-eindredacteur Fred van Dongen, ook bekend als Don Fredo, mocht de gouden bokaal die Spanje zomer vorig jaar in Zuid-Afrika veroverde ten koste van Oranje vanmiddag even toucheren.

Dat gebeurde in het naar de beroemde oud-IOC-voorzitter Samaranch genoemde Olympisch Museum op Barcelona´s bekendste berg, de Montjuic. De Spaanse voetbalbond FEF maakt momenteel een landelijke tournee met het mondiaal fel begeerde gouden kleinood. Deze week mocht Barcelona, de stad waarvan dé clubs der clubs FC Barcelona heel veel spelers aan wereldkampioen Spanje leverde, pronken met de bokaal. En hoe!
 
Vele tienduizenden voetballiefhebbers kwamen naar het museum om de trofee te bewonderen. Maar vooral om zich er alleen, met familie of andere bekenden mee te laten fotograferen. Met die overweldigende belangstelling werd ook afgerekend met de mythe als zou Catalonië met z´n hoofdstad Barcelona geen binding hebben met La Roja, het Spaanse nationale team.
 
Fred van Dongen: ,,Ik las in El Periódico, dé krant van Barcelona en Catalonië, dat de Wereldbeker deze week zou worden tentoongesteld op de Montjuic. Met mijn nicht Joanna, die stage loopt in Barcelona, kozen we voor vandaag als bezoekdag. Op de voormiddag stond echter al een enorm lange rij voor het museum. We wilden ons echter de unieke mogelijkheid niet laten ontglippen om de Wereldbeker letterlijk te kunnen aanraken.´´
 
,,Twee uur hebben we in de rij gestaan voordat we het op voetbalgebied moment supreme mochten beleven. Maar gelukkig was het vandaag zonnig weer met een middagtemperatuur van pakweg 20 graden. Dan hou je dat wel vol. Toen we klaar waren prezen we ons gelukkig dat we vroeg in de middag naar het museum waren gekomen. De rij wachtenden was toen zeker vier keer zo groot als toen wij arriveerden…´´.
 
Fred vervolgt: ,,Maar het resultaat mocht er zijn. Het geeft een uniek gevoel dat waarschijnlijk nog jarenlang in je geheugen blijft gegrift. Van de bezoekers deed niemand moeilijk over het feit dat wij Nederlanders zijn. Natuurlijk hadden we ons liever met de Wereldbeker in Nederland willen laten fotograferen. Maar helaas….´´
 
*Voor meer tekst en foto´s zie de hyve van Fred van Dongen:
 don-fredo.hyves.nl/

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com