DFC 4 neemt met 2-6 overwinning bij Heerjansdam8 knap revanche

22 januari 2011 1508x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 4 neemt met 2-6 overwinning bij Heerjansdam8 knap revanche

Het ambitieuze DFC4 hervatte vanmiddag de competitie met een uitwedstrijd bij Heerjansdam8. De mannen van de coaches Mol en Van Pelt boekte een mooie overwinning: 2-6. De zege was een uitstekende revanche voor de nederlaag net voor de winterstop.
 
De wedstrijd was nog maar net bezig of DFC keek al tegen een achterstand aan. Een miscommunicatie in de verdediging leverde een niet te missen kans op voor Heerjansdam: 1-0. De mannen van Het Vierde trokken hierna de wedstrijd naar zich toe. Er werd goed gevoetbald en sportief gestreden. Robbie Korn (foto-inzet) zorgde met een mooie vrije trap voor de 1-1. DFC drukte door en nog voor rust kwam de verdiende voorsprong. Maurice Kalis was alert toen de keeper van Heerjansdam niet adequaat reageerde.
 
In de rust was er druk overleg tussen de coaches Mol en Van Pelt. Vedette Conan was niet helemaal fit maar werd gemist in het veld. De balans in het team was niet optimaal. Conan gaf zelf aan helaas niet te kunnen invallen vanwege een enkel/knie-blessure.
 
Zonder Conan maar met Maarten van Dalen voor Maurice Kalis kwam DFC fel uit de kleedkamer. Er werd goed druk gezet en de ruimte op het veld werd prima benut. Binnen tien minuten stond het 2-4 door doelpunten van Maarten van Dalen en Martijn van der Waal. Er kwam nog meer ruimte en DFC speelde de wedstrijd netjes uit. Er werd niet blind aangevallen maar gewacht op het juiste moment. Er vielen nog twee treffers – Martijn en Maarten maakte allebei nog een doelpunt. (Verslag Wessel Sleeking)
 
Opstelling DFC 4: Steven Kalis; Danny Haksteen, Eric Bouwens, Tijmen Bruning,  Willem Opmeer; Mathijs Jongeneel, Maarten Janssen, Peter Heysman; Maurice Kalis (45m Maarten van Dalen), Robbie Korn, Martijn van der Waal.

Stand bovenaan Res. vierde klas na vandaag: DFC4 9-22 (+24), De Zwerver4 9-22 (+13), Drechtstreek7 8-18 (+11), Groote-Lindt5 7-16 (+6).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com