2 E (3): Spannende slotfase levert DFC niet de verdiende gelijkmaker op

22 januari 2011 1198x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (3): Spannende slotfase levert DFC niet de verdiende gelijkmaker op

*vv Verslag – Nieuwdorp mocht van geluk spreken dat het de tweede helft met elf man kon beginnen. Kort voor rust verzuimde de wispelturige arbiter Alsema een Zeeuwse speler een tweede gele kaart te geven. De overtreding op Nick Stam was ernstiger dan die waarvoor de Nieuwdorper eerder geel had gezien. Het zou niet de enige – voor DFC achteraf cruciale – dubieuze beslissing zijn van de leidsman uit Goes.

In het tweede bedrijf slaagde DFC er niet in het duel meteen te kantelen. Reden voor Paul Koster om na tien minuten Davut Sahan in te brengen voor Erik Vos. In de omzettingen verhuisde Robin Ramesar naar de positie net achter de spits waardoor DFC nog meer inzette op aanvalskracht. Rendement leverde die strategie helaas niet meteen op. Het duel kreeg wel een grimmiger karakter met een op de gelijkmaker jagend DFC en een op de counter mikkend Nieuwdorp.
 
Halverwege het tweede bedrijf leek Nieuwdorp het duel te beslissen. Arbiter Alsema negeerde weer eens een vlagsignaal voor duidelijk buitenspel waardoor Nieuwdorp een aanval ten onrechte kon voortzetten. Daarbij belandde de bal tegen de arm van de onwetende Marco van Woerkom. De scheidsrechter zag er opzettelijk hands in waarna de bal ondanks begrijpelijke DFC-protesten op de stip belandde. Niels Mulder waste het varkentje vanaf elf meter bekwaam: 2-0.
 
Het pleit voor het karakter van DFC dat de ploeg zich allerminst gewonnen gaf. Drie minuten later kreeg roodwit weer hoop toen Davut Sahan na een prima actie van Merijn van Groesen op rechts de verdiende 2-1 in het net joeg.
Het slotkwartier kende een meer spannend dan fraai verloop. Over en weer ontstonden gevaarlijke situaties waarin doelman Rudolf Peute en zijn Zeeuwse collega zich onderscheidden met enkele knappe reddingen. Zo bleef DFC verstoken van de verdiende gelijkmaker en mag de ploeg volgende week thuis tegen het verrassende Duiveland proberen een eind te maken aan het magere begin van 2011.
 
Nieuwdorp – DFC 2-1 (1-0) – 40m Yannick van As 1-0, 70m Niels Mulder (strafschop) 2-0, 73m Davut Sahan 2-1.
DFC: Rudolf Peute, Suleiman van der Straaten, Marco van Woerkom, Marvin Langevoort, Nick Stam, Kenneth Klaverweide, Erik Vos (55m Davut Sahan), Merijn van Groesen, Aaron Perez Maria, Robin Ramesar, Appie Güler. Wissels: Hikmet Uysal, Marlon Kramer.
Bijzonderheden: Bij DFC ontbraken Marvin Hooplot en Bas Verhoeven wegens blessures en Jonathan Dubbeldam wegens familieomstandigheden.
 
**Een verslag met foto van de wedstrijden van DFC is nu ook te vinden op de website van weekkrant DordtNu:
 
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com