2 E (2): Roodwitte kater na acht weken gedwongen stilstand

15 januari 2011 688x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): Roodwitte kater na acht weken gedwongen stilstand

Na acht weken gedwongen stilstand door afgelastingen en winterstop kwam DFC in de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal vanmiddag weer in actie. De thuiswedstrijd tegen hekkensluiter AZVV verliep evenwel teleurstellend.

De ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen bezorgde DFC de eerste thuisnederlaag van het seizoen: 1-3. Op zich een knappe prestatie van de Zeeuws-Vlamingen want DFC had al zijn eerdere thuisduels gewonnen. Voor DFC was het echter een van die nare dagen waarop alles tegen zit.
 
Het duel begon overigens een klein kwartier te laat omdat de gasten uit Axel aanvankelijk de DFC-accommodatie niet wisten te vinden. Virtueel koploper DFC (de formatie van trainer Paul Koster stond bij de aftrap weliswaar zesde op de ranglijst maar begon wel vanwege eerder afgelastingen met het minste aantal verliespunten) kende voor rust met de wind mee voortdurend een overwicht.
 
AZVV legde echter continu een stevig kordon rond de eigen veste waardoor DFC, dat spits Marvin Hooplot (foto-inzet) miste vanwege een teenblessure, sporadisch gevaarlijk kon worden. De gasten uit Zeeuws-Vlaanderen imponeerden evenmin en beperkten hun strijdwijze tot de counter.
 
Niettemin kwam DFC heel dicht bij de niet onverdiende openingstreffer. Suleiman van der Straaten, weer present na een geslaagde knieoperatie, bediende Merijn van Groesen die in moeilijke positie de bal toch wist te toucheren maar zijn inzet helaas op de buitenkant paal zag belanden. Een fraaie vrije trap van spits Aaron Perez Maria die door de AZVV-keeper schitterend tot hoekschop werd verwerkt, was het andere hoogtepunt van de saaie eerste helft.
 
*Vervolg verslag zie: AZVV succesvol met counter-aanpak*Geluk zit DFC niet mee

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com