2 E (2): DFC ziet offensieve strategie niet beloond worden in Zeeland

22 januari 2011 729x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): DFC ziet offensieve strategie niet beloond worden in Zeeland

Door Fred van Dongen

Voor DFC verloopt het nieuwe jaar tot nu toe allerminst voorspoedig. Ging de formatie van trainer Paul Koster vorige week thuis onderuit tegen hekkensluiter AZVV, vanmiddag incasseerde de ploeg de tweede nederlaag van 2011. Nieuwdorp, evenals DFC debuterend in de tweede klasse E, trok aan het langste eind (2-1) in een meer spannende dan fraaie wedstrijd. De Zeeuwen revancheerden zich zo voor de 5-2 nederlaag in Dordrecht op de openingsdag van de competitie.
 
DFC miste wel enkele basisspelers onder wie spits Marvin Hooplot en routinier Bas Verhoeven. Niettemin koos trainer Koster voor een offensieve koers met Robin Ramesar in de punt van de aanval geflankeerd door de vleugelaanvallers Aaron Perez Maria en Appie Güler. Suleiman van der Straaten, officieel gestart als rechterverdediger, vulde het middenveld regelmatig aan.
 
Zodoende presenteerde DFC zich in de beginfase als de gevaarlijkste en overheersende ploeg. Het veldoverwicht resulteerde echter nauwelijks in reële kansen. Nieuwdorp had z’n zaakjes verdedigend behoorlijk op rij, kende de mazzel dat het bij DFC niet allemaal gepolijst liep en corrigeerde moeilijke momenten vaak met fysieke kracht. Ook het halverwege het eerste bedrijf van flank wisselen van Appie en Aaron veroorzaakte niet de gewenste wanorde in de Zeeuwse gelederen.
  
Zeven minuten voor rust bleek DFC eindelijk op weg naar de verdiende openingsgoal. De dieptepass van Kenneth Klaverweide bracht Robin Ramesar in kansrijke positie. Scheidsrechter Alsema uit Goes nam evenwel ten onrechte een vlagsignaal van zijn assistent wegens buitenspel over. Daarmee was DFC’s beste kans verleden tijd.
Pal daarop leed DFC in de verdediging onnodig balverlies waarna Yannick van As de buitenkans benutte met een fraai afstandsschot: 1-0. Zo liep DFC onverwacht en onverdiend achter de feiten aan na een eerste helft zonder echte hoogtepunten.
 
*Vervolg verslag zie: Spannende slotfase levert DFC niet de verdiende gelijkmaker op
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com