Pleun van Gelderen sr. (76) overleden*´Doe-man´ met een gouden clubhart

13 december 2010 3808x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Pleun van Gelderen sr. (76) overleden*´Doe-man´ met een gouden clubhart

Op 76-jarige leeftijd is afgelopen weekeinde Pleun van Gelderen sr. overleden. Zijn leven lang was hij begaan met het lot van DFC. Pleun, een verwoed kaarter, was binnen de club een echt doe-type. Hij was nauw betrokken bij het begeleiden van jeugd- en seniorenteams en leverde ook bijdragen aan DFC´s hofkapel Bar Gebeure.

Zijn zoon Pleun jr., die al menig jaar actief is op het gebied van clubsponsoring: ,,Hij werkte ook mee aan de diverse verbouwingen van het clubgebouw. Hij dacht ook kostenbesparend. Zo bracht hij jarenlang elke avond zijn hond naar het clubgebouw waardoor de club geld bespaarde met alarmbeveiliging´´.

Website-eindredacteur Fred van Dongen leerde Pleun senior, die drager was van de Zilveren DFC Speld van Verdienste, dik vijf jaar geleden kennen. ,,Hij stencilde toen vrijwel elke maandagochtend de weekbrief en werkte mee aan de verzending. Ook bij de distributie van het Clubnieuws was hij nauw betrokken´´.

Bijna vier jaar geleden werd Pleun sr. getroffen door een beroerte wat verlammingsverschijnselen veroorzaakte. Hij verbleef daardoor noodgedwongen onder meer in het verpleegtehuis Crabbehoff. Aan activiteiten ten faveure van DFC kwam hij niet meer toe. Wel bezocht hij meestal vergezeld door zijn vrouw nog diverse thuiswedstrijden van DFC 1.

Fred van Dongen: ,,Toen hij in Crabbehoff verbleef hebben we hem als mentale ondersteuning én waardering een speciale kleureneditie van het toenmalige DFC Nieuws aangeboden, waarin hij met tekst en foto´s terecht centraal stond. Pleun was een man met een puur roodwit hart. Toen de club vijf jaar geleden het zondagvoetbal vaarwel zegde was hij tot tranen toe geroerd. Ik zat toen nog in het clubbestuur en heb hem getroost met de gedachte dat dit besluit het beste was dat DFC onder de omstandigheden van dat moment kon doen.´´

,,Enkele jaren later kwam ik hem weer langs de lijn tegen. In een rolstoel dus helaas. Het was de kampioenswedstrijd tegen SC Emma die promotie naar de derde klas opleverde. Hij was verguld met het nieuwe succes en elan van de club. Zijn blik zei genoeg: dank aan degenen die de jaren daarvoor toch een verstandig besluit hadden genomen. DFC verliest in Pleun van Gelderen senior, geboren 11 november 1934, een heel bijzonder mens met een gouden clubhart. Namens DFC wens ik de nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit trieste gegeven´´.

*De crematie-plechtigheid is a.s. vrijdag 17 december, aanvang 16.00 uur op de Essenhof in Dordrecht.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com