DFC in attractief oefenduel net wat minder effectief dan Alblasserdam (3-7)

13 december 2010 893x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC in attractief oefenduel net wat minder effectief dan Alblasserdam (3-7)

Het attractieve oefenduel tussen DFC en Alblasserdam verliep dinsdagavond doelpuntrijk. Alblasserdam triomfeerde op het kunstgras van DFC met 3-7 na een 3-5 ruststand maar dat was gezien het veldspel en de kansenverhouding enigszins geflatteerd. Bij rust had zelfs een omgekeerde score op het bord kunnen staan.

Zoals bekend staat Alblasserdam bovenaan in de eerste klas zaterdag en is DFC virtueel koploper in de tweede klasse E. Hét grote verschil was dinsdagavond dat Alblasserdam een dodelijke effectiviteit liet zien waar DFC te veel kansen verknoeide. De gasten buitten vrijwel elke defensieve roodwitte slordigheid maximaal uit en leidden na een kwartier al met 0-2.
 
DFC dat vooral in het tweede bedrijf goede temporijke aanvalspatronen liet zien, bleek ondanks de snelle achterstand niet uit het lood geslagen. Met een knappe rake vrije trap van even buiten de zestien tekende Aaron Perez Maria de aansluitingstreffer aan. Het was Aarons eerste officiële doelpunt in zijn negentiende levensjaar. Hij werd afgelopen zondag 18.
Ook daarna kreeg DFC uitstekende mogelijkheden doch tot ontsteltenis van menige roodwitte aanhanger bleven zelfs kansen voor open doel onbenut. Aan de andere kant zat het DFC ook niet mee. Zo raakte Appie Güler (foto-inzet) zowel de paal als de lat.
 
Alblasserdam ging minder slordig om met de mogelijkheden en presenteerde zich bij Dordts balverlies als een killer-ploeg. De gasten konden zodoende uitlopen naar 1-5 maar ook toen gaf DFC zich niet gewonnen. Waar de ploeg eenvoudige kansen liet liggen scoorde Appie Güler twee maal uit minder makkelijke situaties (3-5).
Ook na de hervatting liet DFC diverse malen vlotte aanvalsacties zien maar zat het andermaal net niet mee in de afwerking. Alblasserdam zette z´n effectiviteit ook na rust voort waardoor het door arbiter Henk Tempelaar geleide oefenduel eindigde in 3-7. (Verslag Fred van Dongen)
 
Basis DFC: Rudolf Peute, Marlon Kramer, Marco van Woerkom, Marvin Langevoort, Jonathan Dubbeldam, Bas Verhoeven, Kenneth Klaverweide, Marvin Hooplot, Merijn van Groesen, Appie Güler, Aaron Perez Maria. Wissels in de tweede helft: Nick Stam, Erik Vos, Robin Ramesar, Hikmet Uysal.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com