DFC 2 (1): Uitstekende voorbereiding Het Tweede (3-1 zege) op komend topduel

24 november 2010 707x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 2 (1): Uitstekende voorbereiding Het Tweede (3-1 zege) op komend topduel

Door Fred van Dongen

De strijd om het kampioenschap in de reserve derde klas is na vanmiddag gereduceerd tot een – zoals de Engelsen dat altijd fraai noemen – twee-paarden-race. De ongenaakbare koploper Alblasserdam 2, dat nog niet één verliespunt incasseerde, zag z´n thuisduel vanmiddag afgelast. Van de directe belagers deed DFC 2 uitstekende zaken door concurrent EBOH 2 met 3-1 te kloppen na een 1-0 ruststand. DFC 2 staat nu ferm tweede terwijl EBOH 2 door het verlies voorlopig moet afhaken.
 
De titelstrijd gaat dus halverwege de competitie tussen Alblasserdam 2 en DFC 2. Volgende week zaterdag als de tweede competitiehelft begint, ontmoeten de rivalen elkaar in Alblasserdam. Door de fraaie thuiszege vanmiddag in de stadsderby met EBOH 2 voorzag DFC 2 zich in elk geval van een extra lading zelfvertrouwen, zodat de formatie van trainer Robert Mohan volgende week mentaal gesterkt aan de zware confrontatie met Alblasserdam 2 kan beginnen.
 
De stadsderby van vanmiddag was voor beide teams dus van groot belang gelet op hun titelaspiraties. Los daarvan bewezen ze binnen de lijnen niet voor niets tot de elite van de reserve derde klas te behoren. Het spelniveau was van beide kanten behoorlijk. Ook tempo en inzet lagen aan de hoge kant. Zodoende ontspon zich een van begin tot eind boeiend duel waarin DFC over net iets meer kwaliteit bleek te beschikken. De 3-1 triomf viel zodoende duidelijk in de categorie verdiend.
 
Na een afwachtende beginfase trok EBOH overigens na een kwartier als eerste het initiatief naar zich toe. Het leverde aanvankelijk wat petieterige kansjes op hoewel DFC eenmaal bofte toen een inzet op de paal belandde. Pas na zo´n half uur kantelde DFC het duel. Toen de ploeg eenmaal was warm gedraaid ontstond spitsuur voor het EBOH-doel.
 
Bij een van de diverse wat chaotische taferelen daar lukte het de attente spits Sadik Karasahin na pakweg 35 minuten een afgeslagen bal over de lijn te drukken: 1-0. Via de regelmatig over rechts oprukkende Sabit Kayhan werd de druk op EBOH verder opgevoerd en scheelde het enkele keren maar weinig of de thuisploeg was met een hogere marge de rust ingegaan.
 
*Vervolg verslag zie: EBOH 2 van de leg na belangrijke tweede DFC-goal 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com