Arno van Wijnen is Prins Krommediek XX*Edwin de Jager nu Opper bij Nar Veure

8 november 2010 1747x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Arno van Wijnen is Prins Krommediek XX*Edwin de Jager nu Opper bij Nar Veure

DFC´s actieve carnavalsgilde Nar Veure kent sinds zaterdagavond zowel een nieuwe Prins als een nieuwe Opper. Tot veler verrassing werd in DFC´s sportzaal grens- en scheidsrechter Arno van Wijnen geïnstalleerd als Nar Veure´s nieuwe voorman. Arno mag zich het komende carnavalsjaar Prins Krommediek XX noemen.

Edwin de Jager werd gepresenteerd als de nieuwe Opper terwijl in het seizoen 2010-2011 Chantal Buytenhek en Sabine van Dijck de nieuwe hofdames zijn. Nar Veure´s motto in het nieuwe leutjaar is zoals bekend Nar Veure staat piraat. Het installatiefeest kende zodoende een hoog piratengehalte in uitdossing en optreden. Arno van Wijnen werd niet voor niets ook tot Grote Piratenleider uitgeroepen.
 
Gert-jan van Es doet verslag van het Piratenfeest: ,,Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. In het tot piratenhol omgetoverde leutpaleis  van Nar Veure was het een drukke bedoeling. Er waren dan ook diverse piraten op strooptocht om met elkaar uit te vechten wie het nieuwe opperhoofd van deze piratenbende zou worden.´´
 
,,Om kwart voor 11 begon het officiële gedeelte. De jubilerende hofkapel Bar Gebeure kwam de zaal in met het hoffelijke gezelschap van de Merwekrabbers. Die zaal stond vol met vele aspirant-piraten van wie velen aan de oproep gehoor hadden gegeven om het  bij de ingang verkregen ooglapje te dragen. Het podium was voor deze avond veranderd in een groot piratenschip compleet met zeilen en kraaiennest.´´
 
,,Na de officiële welkomst woorden van de Nar Veure-voorzitter kwam als eerste de nieuwe Opper van Nar Veure tevoorschijn. Dit was niemand minder dan de zwaar bewapende Edwin de Jager, die direct zijn achternaam eer aan deed. Vervolgens was het beurt aan de hofdames. Tot veler verrassing kwamen daar twee ´ oude DFC-rotten´ tevoorschijn. Daarna presenteerde en profileerde de nieuwe Raad van Elf zich. Hoogtepunt van het officiële gedeelte was natuurlijk de bekendmaking van de nieuwe Prins Krommediek de 20ste: Arno van Wijnen.  Na diens installatie barstte het feest in het piratenhol op volle snelheid los´´.
 
*Voor foto’s zie ook: www.narveure.nl

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com