ALV DFC: Zilveren speld archivaris Arie Heijstek*Commissie bekijkt verhuizing

14 november 2010 1449x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor ALV DFC: Zilveren speld archivaris Arie Heijstek*Commissie bekijkt verhuizing

De Algemene Ledenvergadering (ALV) van DFC werd maandagavond ondanks de barre weersomstandigheden, toch nog bezocht door 36 leden. Zoals gebruikelijk werden vóór de pauze de (financiële) jaarverslagen doorgenomen en gaf hoofdsponsor Danny van Adrichem een toelichting op de business-club.

*Arie-chivaris – Na de pauze werd Arie Heijstek benoemd tot de enige echte archivaris van DFC en opvolger van o.m. Sim van der Kloet, Henk Sandtke en Piet Bekkers. En nu dus : Arie-chivaris Arie Heijstek. Met instemming van van de vergadering mocht voorzitter Henk Nieboer Arie de zilveren speld van verdienste opspelden. Arie was medesamensteller van het fraaie jubileumboek ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan in 2008 en is inmiddels bezig het immense DFC-archief te digitaliseren.
 
Hij heeft inmiddels meer dan 22.000 foto’s geordend, gerangschikt en van jaartal en onderschrift voorzien. En dan moeten we hier zeker ook de levende videobeelden, zelfs uit het grijze verleden, niet vergeten. Arie onderhoudt ook de contacten met (niet vergeten) DFC-ers in verzorgingstehuizen en bezoekt ze regelmatig.
 
*Verhuizing – Ad Heijsman, voorzitter van FC Dordrecht en lid van verdienste van DFC, gaf een duidelijk overzicht van de gang van zaken betreffende het nieuw te bouwen stadion van FC Dordrecht. Volgens zijn verwachting zal daar in 2013 in gespeeld kunnen worden. De mogelijke consequenties voor DFC kwamen daarbij ook aan de orde.
 
Waar mogelijk gaf Ad een duidelijk antwoord op de gestelde vragen door de ledenvergadering. Duidelijk werd dat DFC op korte termijn een commissie moet samenstellen, die de gesprekken met de gemeente en FC Dordrecht aan moet gaan. DFC moet ook gedegen aangeven wat het wil en aan welke eisen een (eventuele) nieuwe locatie moet voldoen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com