2 E (4): Paul Koster zet tactiek uiteen op het Noordzee-strand van Zoutelande

20 november 2010 874x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (4): Paul Koster zet tactiek uiteen op het Noordzee-strand van Zoutelande

DFC´s tactische bespreking voorafgaand aan de gewonnen uitwedstrijd bij De Noormannen kende vanmiddag vroeg wel een heel bijzonder decor: het Noordzee-strand van Zoutelande. Deze bekende badplaats ligt vanaf Vlissingen bekeken luttele kilometers voor Westkapelle, het domicilie van De Noormannen.

Na een dik anderhalf uur durende reis vanaf de eigen accommodatie in Dordrecht stopte de spelersbus tegen half een bij het fraaie Beachhotel Zuiderduin (Fletcher-groep). Na een versnapering aan de bar loodste trainer Paul Koster zijn manschappen over het dik dertig meter hoge duin het zand op.

Terwijl zeeschepen voorbij voeren, ´tekende´ hij met een puntstaaf een miniatuur-voetbalveld op het strand inclusief middenstip en strafschopgebieden. Met gele en rode pyloontjes legde hij de speelwijze van De Noormannen uit en zette hij tevens uiteen hoe DFC die het best zou kunnen elimineren.

Vol bewondering volgden de spelers de uitleg en prentten ze de uitgestippelde wedstrijdkoers tussen hun oren. Met succes, zo bleek tegen half vijf toen op het scorebord van De Noormannen als einduitslag 0-2 voor DFC prijkte.

De lange terugreis naar Dordrecht verliep zodoende in prima sfeer. Met veel hedendaagse muziek en een stevige natte versnapering die onderweg noopte tot twee nette plas-stops langs de snelweg. En zo werd DFC´s bezoek aan de meest westelijk gelegen zaterdagclub van Nederland in alle opzichten een feest. (Tekst Fred van Dongen)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com