2 E (2): DFC versterkt zelfvertrouwen met belangrijke zege in Zeeland

20 november 2010 660x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): DFC versterkt zelfvertrouwen met belangrijke zege in Zeeland

Door Fred van Dongen

Onder een van de meest robuuste vuurtorens van Nederland deed DFC vanmiddag uitstekende zaken. In Westkapelle greep de ploeg niet alleen de eerste uitzege van het seizoen, maar de 0-2 overwinning betekende tevens dat de formatie van Paul Koster nu virtueel de leiding in de tweede klasse E deelt met Pelikaan. Wint DFC komende zaterdag zijn inhaalduel bij SSV´65 in Goes dan neemt het zelfs op doelsaldo de koppositie over.

Zodoende smaakte de triomf op de meeste westelijke punt van Nederland extra lekker. Of, zoals Paul Koster na afloop liet doorschemeren, de overwinning kwam precies op het goede moment. De ploeg leek enigszins aan zelfvertrouwen in te leveren door de magere resultaten van de voorbije weken. Twee achtereenvolgende afgelastingen maakten het bovendien lastig het juiste spoor en ritme te hervinden.

In de lieflijke badplaats Westkapelle liet DFC er geen gras over groeien wie over de betere kwaliteiten beschikte. Het veldspel bleek beter gesoigneerd dan dat van de tegenstander waarvan de kwaliteit meer was gebaseerd op kracht en inzet. In de beginfase kwam DFC dicht bij de openingstreffer. Merijn van Groesen zag zijn schot over de lat verdwijnen. Kort daarop kopte een Zeeuwse verdediger de bal na een voorzet van aanvoerder Erik Vos bijna achter zijn eigen doelman. Die wist met een uiterste krachtsinspanning een treffer te voorkomen.

Deze wapenfeiten betekenden de voorbode van het Dordtse succes. Na een aantal niet ongevaarlijke hoekschoppen koos de opgerukte middenvelder Bas Verhoeven bij een actie over rechts precies de goede plek uit binnen de zestien van De Noormannen. Koel deponeerde Bas de bal buiten bereik van de keeper in de linkerhoek: 0-1.

*Vervolg verslag zie: 2 E Snelle goal na rust van Appie Güler vloert opportunistische tegenstander.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com