Ton en Astrid Lucas beleven gouden zaterdag door gave zeges Barcelona en DFC

17 oktober 2010 1367x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Ton en Astrid Lucas beleven gouden zaterdag door gave zeges Barcelona en DFC

Elftalleider Ton Lucas van DFC 1, de voorbije tien dagen op vakantie in Barcelona, beleefde zaterdag met zijn echtgenote Astrid een gouden voetbaldag. ´s Middags volgde hij fanatiek bij DFC´s pr-man Fred van Dongen in de Catalaanse badplaats Castelldefels de verrichtingen van DFC thuis tegen Arnemuiden.

Enigszins gespannen vernam Ton de laatste ontwikkelingen van Fred die tijdens het duel regelmatig telefonisch contact had met de ´basis in Dordrecht´. Zoals bekend verricht Fred zijn taak als eindredacteur van DFC´s veelbekeken website dezer dagen vanuit Spanje. Toen eenmaal duidelijk was dat DFC dankzij een 4-1 zege weer koploper is in de tweede klasse E kon Tons dag al niet meer stuk. Bovendien bleek zijn vooruitziende blik ijzersterk. Vrijdag zei Ton immers nog te rekenen op een roodwitte zege: ,,We hebben kwaliteit genoeg. Als we er van begin af voor strijden kunnen we iedereen aan´´.
 
Zaterdag op de vooravond toog Ton met Astrid en Fred naar Camp Nou voor de Spaanse topper tussen FC Barcelona en Valencia FC, de koploper tot die avond. Ton bleek over een prima zitplaats te beschikken in Camp Nou waar de voorbije week een heel nieuwe grasmat was aangelegd. Hij kon de spelers bij wijze van spreken aanraken.
 
Barcelona won met 2-1 voor bijna 90.000 toeschouwers in een met name na rust uitstekend duel vol goed voetbal, fraaie acties en temperament. Astrid voorspelde deze uitslag vooraf tot in details. Ook het scoreverloop had ze uitstekend voorzien – veel beter dan Ton, Fred en diens in Barcelona stage lopende nicht Joanna. Na afloop terug in Castelldefels waar ook Leo Messi sinds enige tijd woont, beloonde Fred van Dongen haar rake voorspellende gave met een heerlijke fles rode wijn, nog wel een Gran Reserva.
 
Ton en Astrid bleken zeer onder de indruk van het spektakel in Camp Nou. Voor DFC´s elftalleider was routinier Carles Puyol zonder meer de man van de wedstrijd en niet alleen vanwege zijn winnende goal maar ´vooral door zijn haast feilloze verdedigende werk´. ´Wat een klasse!´, aldus Ton.
Voor hem was het een zaterdag om niet snel te vergeten. Een zege voor DFC, een triomf van Barcelona en beide ploegen weer terug in de kop van hun respectievelijke klasse.
 
Ton en Astrid vliegen vandaag terug naar Nederland. Dinsdagavond geeft Ton tijdens RVVH – DFC (RTV Rijnmond Cup) weer acte de présence bij zijn ´Dordtse jongens´. Tons recente ervaringen in Camp Nou zullen hen stellig extra motiveren en stimuleren…
 
*Foto´s en een blog over het bezoek van Ton en Astrid aan Barcelona en Camp Nou in bijzonder staan op de hyve van Fred van Dongen: http://don-fredo.hyves.nl/
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com