Ongeslagen DFC 4 laat twee punten liggen (3-3)*Spelers furieus over arbitrage

31 oktober 2010 1473x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Ongeslagen DFC 4 laat twee punten liggen (3-3)*Spelers furieus over arbitrage

Update met stand – Vandaag stond voor de mannen van DFC 4 een uitwedstrijd tegen ZBC 5 in Zwijndrecht op het programma. Het bleek een wedstrijd te worden met een dubieuze hoofdrol voor de arbiter van dienst, meldt speler / verslaggever Tomas Nuijten. Het duel eindigde overigens onbeslist (3-3).

Al na een paar minuten kwam het nog ongeslagen DFC op voorsprong na een foute terugspeelbal. Robbie Korn nam de bal over en gaf af op Willem Opmeer, die beheerst inschoot. Helaas zat voor Tinus van der Waal de wedstrijd er snel op – hij moest geblesseerd het veld verlaten. Een moment van concentratieverlies in de achterhoede van DFC, betekende dat ZBC op gelijke hoogte kon komen.
 
Na een niet noemenswaardig akkefietje besloot de scheidsrechter beide partijen op een rode kaart te trakteren, met veel irritatie over en weer tot gevolg. Danny Haksteen nam vervolgens sportief revanche door met een afstandsschot de keeper van ZBC te verrassen: 1-2. Eind tweede helft kreeg ZBC weer eens een vrije schop, waaruit de ruststand op 2-2 werd bepaald.
 
Vroeg in de tweede helft verraste Tomas Nuijten zijn eigen verdediging met een doorkopbal. Die kwam uiteindelijk voor de voeten van ZBC, waardoor de thuisploeg een voorsprong kon nemen: 3-2.
Na dit doelpunt ontstond een heel rommelige wedstrijd, met naar de mening van DFC-spelers een aantal curieuze beslissingen van de scheids. Gelukkig bracht Peter Jensen Heijsman de stand nog op 3-3, aldus Tomas. Jensen moest later met zijn tweede gele kaart het veld verlaten, waardoor DFC met negen man kwam te staan tegen tien Zwijndrechters. DFC was in de slotfase erg ongelukkig. Willem Opmeer raakte met een hard schot de paal. Daarna nog twee grote kansen voor Het Vierde, die niet verzilverd werden.
 
Wessel Sleeking toonde zich na afloop furieus over de arbitrage. ,,Vanaf het beginsignaal liet hij de wedstrijd uit de hand lopen wat resulteerde in verscheidene rode en gele kaarten. Na een kwartier spelen riep de scheidsrechter de aanvoerders bij zich en gaf aan niks meer te accepteren. Kennelijk bedoelde hij daarmee niks meer accepteren van DFC4. Vanaf dat moment voetbalde DFC tegen zichzelf en de scheids. Alles ging mis! De wedstrijd willen we snel vergeten. Op naar de volgende tegenstander´´.
 
Tomas Nuijten tot slot: ,,Indien Het Vierde zich niet laat leiden door emoties en uitgaat van de eigen kracht, zijn de volgende drie punten weer zeker voor DFC.´´
Stand bovenaan na vandaag: De Zwerver4 7-16, DFC4 5-13, Groote-Lindt5 6-13, Drechtstreek7 5-12, Pelikaan8 5-11.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com