DFC verliest cupduel (3-0) maar kan terugzien op verdienstelijke wedstrijd

13 oktober 2010 563x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC verliest cupduel (3-0) maar kan terugzien op verdienstelijke wedstrijd

Update (quote Paul Koster) – DFC verloor dinsdagavond in de eerste ronde van het toernooi om de RTV Rijnmond Cup geflatteerd met 3-0 van zaterdag-hoofdklasser RVVH. Bij rust stond het in Ridderkerk 1-0.

RVVH speelt twee klassen hoger dan DFC dat momenteel koploper is in de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal. Vanwege het natte weer werd gespeeld op het kunstgrasveld van de Ridderkerkers. DFC kon terugkijken op een prima eerste helft. De ploeg deed amper onder voor het twee klassen hoger acterende RVVH en kreeg zelfs een paar aardige kansen. RVVH nam met een frommelgoal niettemin de leiding: 1-0.

Ook na de hervatting was lange tijd nauwelijks sprake van krachtsverschil. Uiteindelijk bleek het loopvermogen van RVVH net iets beter dan dat van DFC. Via een treffer met een sterke geur van buitenspel nam RVVH uiteindelijk verder afstand van de bezoekers (2-0).

Met het risico op een grotere achterstand probeerde DFC verwoed de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. De roodwitte goal van Aaron Perez Maria werd echter geannuleerd wegens buitenspel, waarna RVVH met een derde treffer definitief afstand nam van een verdienstelijk opererend DFC.

Trainer Paul Koster constateerde na afloop tevreden dat hij inmiddels over een kwalitatief brede selectie beschikt. ,,We speelden met zes andere spelers dan afgelopen zaterdag. Het is mooi te zien hoe de groep zich ontwikkelt. Yusuf Simsek beleefde zijn eerste speelminuten in het eerste. Hij liet een prima indruk achter´´.

Opstelling DFC: Rudolf Peute, Dennis Raaymakers (55m Sabit Kayhan), Marco van Woerkom, Erik Vos, Nick Stam, Hikmet Uysal, Yusuf Simsek (46m Robin Ramesar), Kenneth Klaverweide, Marvin Hooplot, Aaron Perez Maria, Appie Güler (60m Davut Sahan).
 
Bijzonderheden: Yusuf Simsek maakte zijn seizoendebuut in het eerste. Robin Ramesar (rechts op de foto-inzet) vierde na rust zijn rentree na enkele weken afwezigheid wegens een knieblessure. Dat gold min of meer ook voor Davut Sahan (fotoinzet links) die is hersteld van een zware enkelkwetsuur.
 
* Het toernooi om de RTV Rijnmond Cup telt 150 deelnemers uit het zendgebied van de regionale omroep (Rijnmondgebied en Zuid-Holland-Zuid). Topklasser Barendrecht  won de editie van vorig jaar.
*Over drie dagen ontmoet DFC opnieuw een hoofdklasser. Komende zaterdag 23 oktober wordt voor de eerste hoofdronde van het toernooi om de KNVB-beker district Zuid I thuis aangetreden tegen ASWH. Dat duel begint om half drie. Voorafgaand zijn er twee voorwedstrijden van pupillenteams (zie de link Programma).
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com