CUP (3): Duel ook broederstrijd – ASWH´s Gio wint, DFC´s Kenneth verliest

23 oktober 2010 3629x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor CUP (3): Duel ook broederstrijd – ASWH´s Gio wint, DFC´s Kenneth verliest

DFC tegen ASWH kende voor diverse roodwitten ook een emotionele waarde. Zo was coach Paul Koster lange tijd vaste waarde in het eerste van de Ambachters.

Maar ook voor middenvelder Kenneth Klaverweide (25) was het een bijzonder middagje in de stromende regen. Bij ASWH speelt immers zijn oudere broer Giovanni. De broers Klaverweide komen overigens beiden uit de DFC-school. Ze kenden daar hun opleiding. Vijf jaar geleden toen DFC sportief een stapje terug moest doen, stapten ze over dan regionale hoofdklassers als ASWH, Heerjansdam en Papendrecht. Ook daar maakten ze furore.
 
Begin dit seizoen vloog Kenneth terug van Papendrecht naar het vertrouwde roodwitte DFC-nest. Dat betekende vandaag een sportieve confrontatie met zijn broer. Kenneth moest vanmiddag zijn meerdere erkennen in broer Gio, maar dat drukte de familiaire stemming na afloop overigens geenszins. In de DFC-kantine ´evalueerden´ ze voetbaltactisch diepgaand maar niettemin gezellig. Ook met diverse andere DFC-spelers want de band tussen Gio en DFC blijkt in elk geval in vriendschappelijk opzicht nog steeds hecht. (tekst fvd)
 
*Eerder deze week publiceerden we een interview met Kenneth Klaverweide. Zie daarvoor elders op deze site.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com