CUP (1): DFC moet na rust hoofd buigen voor sterk ASWH (0-3)

23 oktober 2010 731x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor CUP (1): DFC moet na rust hoofd buigen voor sterk ASWH (0-3)

In de eerste hoofdronde van de strijd om de KNVB-districtsbeker Zuid I nam DFC het vanmiddag onder barre weersomstandigheden thuis op tegen hoofdklasser ASWH. De Ambachters staan al vele jaren eenzaam aan de top van het amateurvoetbal in de Drechtsteden. DFC, dat tweede staat in de tweede klasse E, acteert twee divisies lager dan het gerenommeerde ASWH.

In het eerste bedrijf wist DFC de Ambachters uitstekend bij te benen – na rust (0-1) beheerste ASWH het duel volledig en liep het uit naar een verdiende 0-3 zege. Het cupduel speelde zich af tegen een herfstachtig decor – de regen viel continu in rap tempo neer op het toch al drassige veld. Bovendien stond de stevige wind pal in de lengteas van het veld.
 
DFC, dat zich knap had gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi door in de groepsfase al z´n drie duels te winnen, moest voor rust tegen die wind optornen maar deed in die fase niet bijster veel onder voor de hoog geprezen opponent. ASWH kende wel het beste van het spel maar moest niettemin tot vlak voor rust wachten eer het de score kon openbreken.
 
Dat DFC de nul bijna 44 minuten in stand wist te houden was een extra bewijs dat de roodwitte defensie hecht en sterk in elkaar steekt. Het betekende bovendien een waardering voor de totale kwaliteit van het team. De formatie van trainer Paul Koster moest zich in het eerste bedrijf beperken tot wat counters waaruit slechts minieme kansjes ontstonden.
 
*Vervolg verslag zie: DFC moet verzet na rust staken door zwaar veld en hoog tempo

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com