BG33 (4): ´Het is best moeilijk om vervanging te krijgen´

25 oktober 2010 2202x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BG33 (4): ´Het is best moeilijk om vervanging te krijgen´

*Vervolg interview met delegatieleider Geug Leendertse –

Hoe is de toestroom, instroom van nieuwe bandleden?
G: Best moeilijk om vervanging te krijgen. Er zijn steeds meer dweilorkesten die ermee stoppen omdat de vervanging moeilijk is.
 
Moet ik niet alleen noten kunnen strooien maar ook kunnen lezen als ik bandlid wil worden?
G: Bij oprichting van Bar Gebeure waren er maar weinig mensen die muziek konden lezen. De nummers werden geschreven met alleen maar cijfers en standen zonder muzieknoten. Dit is al lang achterhaald. Tegenwoordig worden alle nummers geschreven in muzieknoten. Voor sommige worden de grepen er nog boven de noten gezet.
 
Die altijd fraaie outfit waarin jullie optreden, betalen jullie die zelf?
G: Meestal wordt de kleding door Bar Gebeure vergoed. Alleen met een eigen creatie moeten ze er zelf voor zorgen. Bijvoorbeeld dit gouden jubileumjaar heeft iedereen voor een eigen gouden creatie moeten zorgen.
 
Wat is het leukste optreden van het jaar?
G: Dat zijn verschillende optredens. Het is maar wat op je pad komt. We kijken wel ieder jaar uit naar het grote carnavalsweekend, dan gaan we vanaf zondagmiddag tot en met dinsdag Brabant in.
 
Kan Bar Gebeure zonder DFC?
G: Bar Gebeure is ontstaan in de vereniging DFC. De beginjaren kwamen de leden en nieuwe leden zoveel mogelijk uit DFC. De laatste 20 jaar krijgen we ook leden van muziekverenigingen wat het niveau van Bar Gebeure ten goede komt. Anders hadden we allang niet meer bestaan. We hebben nu nog maar vijf leden die een binding hebben met DFC. Dus een antwoord op de vraag:  wij kunnen zonder DFC maar kan DFC zonder Bar Gebeure?’’
 
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com