BG33 (2): Marcel Lawende: ´Ik speel nu al 26 jaar bij deze geweldige kapel´

25 oktober 2010 2781x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BG33 (2): Marcel Lawende: ´Ik speel nu al 26 jaar bij deze geweldige kapel´

*Vervolg nieuwsverhaal – Bar Gebeure wist al snel een grote naam op te bouwen zowel in Dordrecht als ver daarbuiten. Zelfs in het buitenland kent men Bar Gebeure. Menig dorp of stad in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland heeft de afgelopen  33 jaar kunnen genieten van de klanken. De kapel veroverde en passant ook heel wat prijzen voor beste optredens. Zo wist het meermalen Ramspoed te winnen, het grote (inter)nationale concours in Dordrecht voor boerenkapellen aan de vooravond van het carnaval.

Een van de langst meespelende leden van Bar Gebeure is Marcel Lawende. Delegatieleider (zeg maar centrale persoon) Geug Leendertse: ,,Hij woont al vanaf zijn trouwen in Schoonhoven maar komt iedere week trouw repeteren. Hij is al jaren onze muzikale leider.´´
 
Marcel over zijn immense betrokkenheid bij de jubilerende hofkapel: ,,Toen Bar Gebeure 33 jaar geleden begon, kon bijna niemand nog spelen en werden de kneepjes van het muziekvak geleerd bij Gerrit Klaasse. Ik speelde in die tijd als 11-jarig ventje bij het jeugdorkest van het Dordrechts Philharmonisch orkest. Mijn Ome Jan Breet vroeg aan mijn vader en moeder of ik mee mocht spelen met het kindercarnaval van DFC en korfbalclub DKV , en de optocht. Dat was een leuke ervaring. Ik stond toen tussen de grote mannen en speelde mijn partijtje mee.´´
 
,,Twee jaar later kreeg ik een beugel en kon ik een paar jaar niet meer spelen. Toen de beugel er uit was wilde ik alleen nog maar bij Bar Gebeure spelen. Van mijn vader mocht ik echter pas weer bij Bar Gebeure als ik 18 jaar was. Toen dat zover was ben ik gelijk weer begonnen. Ik speel nu dus alweer 26 jaar bij deze geweldige kapel.´´
 
*Meer info  over jubileum en viering zie o.m. www.bargebeure.nl en of  www.narveure.nl

**Zie ook interview met Geug Leendertse elders op deze site.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com