BG 33 (1): Hofkapel Bar Gebeure viert komend weekeind carnavalsjubileum

25 oktober 2010 1353x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BG 33 (1): Hofkapel Bar Gebeure viert komend weekeind carnavalsjubileum

Hofkapel Bar Gebeure bestaat dit jaar 33 jaar. Omdat ellev in carnavalskringen als hét zottengetal bij uitstek wordt gezien, staat het uit DFC voortgekomen Bar Gebeure met de respectabele leeftijd van 3 x 11 voor een regelrecht carnavals-lustrum. Nog altijd bestaat een hechte band tussen DFC en de hofkapel.

Het jubileum wordt samen met DFC´s carnavalsgilde Nar Veure a.s.  zaterdag 30 oktober gevierd met een Gouden Jubileum Party in het clubgebouw. Vanaf 20.30 uur treden  er 14 kapellen op. Tevens komen enkele artiesten en ‘levert’ een DJ ‘jaren 70/80 muziek’.  De dresscode is goud. Het gehele DFC-complex wordt voor die avond omgetoverd in gouden sferen.
De dag erna, zondag 31 oktober, houdt Bar Gebeure van 14.00 uur tot 19.00 uur op dat complex een reünie voor oud-leden en genodigden.
 
Een stukje Dordtse carnavalsgeschiedenis: In november 1973 werd de geboorte bekend gemaakt van DFC’s nog altijd bestaande en actieve Carnavalsgilde Nar Veure.  Zo’n vier jaar later (24 augustus 1977) zag Bar Gebeure het levenslicht. Omdat het idee om een eigen dweilorkest / kapel op te richten aan de bar gestalte begon te krijgen, werd gekozen voor  de toepasselijke naam Bar Gebeure. Een naam die ook nog eens goed aansloot op die van Nar Veure.
 
Het orkest heeft inmiddels een zwaardere status. Muziek wordt steeds meer gecombineerd met acts. Daarnaast treedt Bar Gebeure dat nog even enthousiast en gezellig is als toen, ook op bij andere gebeurtenissen dan carnaval. Zoals tijdens de Dordtse Avondvierdaagse en als Pepernotenbende tijdens Sinterklaasvieringen.
 
*Vervolg zie: Marcel Lawende: ´Ik speel nu al 26 jaar bij deze geweldige kapel´
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com