BEKER (1): DFC – ASWH is zaterdag bekertopper maar ook broederstrijd

21 oktober 2010 676x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BEKER (1): DFC – ASWH is zaterdag bekertopper maar ook broederstrijd

Door Fred van Dongen 

Zaterdag neemt DFC het thuis voor de eerste hoofdronde van de strijd om de KNVB-districtsbeker Zuid I op tegen hoofdklasser ASWH. De Ambachters staan al vele jaren eenzaam aan de top van het amateurvoetbal in de Drechtsteden.

Het bekerduel wordt voorafgegaan door twee pupillenwedstrijdjes. DFC E1 speelt tegen RCD E en DFC E2 tegen Groot Ammers E2. Beide voorwedstrijdjes beginnen om 12.30 uur, meldt technisch coördinator Arie Evers.

DFC kwalificeerde zich voor het hoofdtoernooi door in de groepsfase al z´n drie duels te winnen. Achtereenvolgens werden qua competitieniveau de gelijkwaardige opponenten EBOH (zat), Dubbeldam (zo) en SVW geklopt.  Ook in de reguliere competitie draait de ploeg van trainer Paul Koster prima. Met name door sterk thuisoptreden (12 punten uit 4 wedstrijden) staat DFC bovenaan in de tweede klasse E. Met nog een speelronde voor de boeg maakt het team een stevige kans op het binnenslepen van de eerste periodetitel.
 
DFC tegen ASWH kent voor diverse roodwitten ook een emotionele waarde. Zo was coach Paul Koster lange tijd vaste waarde in het eerste van de Ambachters. Maar ook voor middenvelder Kenneth Klaverweide (25 – fotoinzet) belooft het een bijzonder middagje te worden. Bij ASWH speelt immers zijn oudere broer Giovanni.
 
De broers Klaverweide komen overigens beiden uit de DFC-school. Ze kenden daar hun opleiding. Vijf jaar geleden toen DFC sportief een stapje terug moest doen, stapten ze over dan regionale hoofdklassers als ASWH, Heerjansdam en Papendrecht. Ook daar maakten ze furore.
 
Begin dit seizoen vloog Kenneth terug van Papendrecht naar het vertrouwde roodwitte DFC-nest. Nu staat hij voor een sportieve confrontatie met zijn broer. Alle aanleiding voor een kort interview met Kenneth.
 
Vraag: Wanneer speelde je voor het laatste tegen Giovanni?
Kenneth: ,,Dat was vorig seizoen net na de winterstop als ik het goed zeg. We (Papendrecht – red.) kwamen toen al snel 0-1 voor door een doelpunt van Geert Bakker nu eveneens speler van ASWH. Uiteindelijk verloren we dacht ik met 2-1.
 
Vraag: hebben jullie de afgelopen dagen nog met elkaar gesproken over het bekerduel van zaterdag?
Kenneth: ,,Jazeker. Hij probeert van alles bij me los te weken, maar ik geef geen kick. Hij ziet het zaterdag wel tijdens de wedstrijd.
 
*Vervolg zie: ´Ik heb geen moment spijt gehad van mijn terugkeer naar DFC´
 




Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com