2 E (3): Offensief in slotfase bezorgt DFC bijna nog een punt in Halsteren

30 oktober 2010 1501x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (3): Offensief in slotfase bezorgt DFC bijna nog een punt in Halsteren

*Vervolg verslag – In het tweede bedrijf legde DFC aanvankelijk een hoger tempo en wat meer fanatisme in zijn acties. Vreemd genoeg presenteerde VVC zich echter in de beginfase als de gevaarlijkste ploeg omdat DFC de tegenstander wel erg veel ruimte bood tot counters. En dat betekende koren op de molen van het simpel opererende VVC. Rudolf Peute kreeg zodoende meer werk op te knappen dan zijn Brabantse collega-doelman maar presenteerde zich weer als betrouwbare sluitpost.

DFC zelf kon nauwelijks potten breken. De afstandsschoten bleken meer probeersels en de vaak redelijk opgebouwde combinaties strandden steeds op gebrek aan zuiverheid bij de finale pass. Halverwege de tweede helft bracht trainer Paul Koster aanvaller Yusuf Simsek in voor vleugelverdediger Jonathan Dubbeldam om met wat personele omzettingen meer druk te kunnen zetten op VVC´s laatste linie. Ook het even later inbrengen van de van een knieblessure herstelde Robin Ramesar voor Merijn van Groesen kende die intentie.
 
Het leidde tot een handjevol hachelijke momenten voor het Brabantse doel maar niet tot effectief rendement. Integendeel. Tien minuten voor tijd kreeg VVC nadat het weer een DFC-aanval had onderbroken ineens zoveel ruimte dat Bart Vane vanaf de middellijn kon oprukken om even later met een fraai diagonaal schot de 2-0 achter Rudolf Peute te deponeren.
 
Het pleit bleek beslecht mede omdat de thuisploeg met wat pesterige acties DFC geen gelegenheid bood alsnog op stoom te komen. Niettemin perste DFC er nog een slotoffensief uit. Nadat Bas Verhoeven in de 90ste minuut alsnog de aansluitingstreffer aantekende (2-1) kreeg DFC nog wat kansjes op de gelijkmaker. Kreunend en steunend wist het tot tien man gereduceerde VVC (Bert Vane zag kort voor tijd voor de tweede keer geel) toch nog zegevierend de eindstreep te bereiken.
 
VVC´68 – DFC 2-1 (1-0) – 23m Marvin Hooplot (eigen doelpunt) 1-0, 81m Bart Vane 2-0, 90m Bas Verhoeven 2-1.
Scheidsrechter: J. Stange (Zevenbergen) geassisteerd door het neutrale duo R. van Scherpenzeel (Hellevoetsluis) en A. Doornheim (Spijkenisse). Bart Vane (VVC´68) zag in de 84ste rood wegens twee keer geel.
VVC´68: Denis Uyl, Gijs Adriaansen, Rick Baay, Guido van Duijn, Bart Vane, Reinier Hamming, Piet de Graaff, Leon van den Ouden, Ramon Suykerbuyk (69m Berry van der Vlies), Danni Withagen, Tim de Keyser.
DFC: Rudolf Peute, Nick Stam, Marco van Woerkom, Marvin Langevoort, Jonathan Dubbeldam (63m Yusuf Simsek), Erik Vos, Bas Verhoeven, Merijn van Groesen (77m Robin Ramesar), Marvin Hooplot, Aaron Perez Maria (83m Hikmet Uysal), Appie Güler.
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com