2 E (2): DFC onderuit bij Dinteloord*Ploeg verzuimt kansen te verzilveren

7 oktober 2010 743x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): DFC onderuit bij Dinteloord*Ploeg verzuimt kansen te verzilveren

Update met foto´s – Als medekoploper verloor DFC vandaag in de zesde competitieronde van de tweede klasse E in West-Brabant met minimaal verschil van Dinteloord (1-0). De eindstand stond reeds bij rust op het scorebord. De thuisploeg nam na zo´n 20 minuten de leiding uit een counter. DFC trachtte daarna verwoed doch – hoewel het wel met name na rust mogelijkheden kreeg – vergeefs de achterstand ongedaan te maken.

In het eerste bedrijf kende DFC een licht veldoverwicht. Voetbaltechnisch bleek toen al dat de roodwitte formatie van trainer Paul Koster meer in de mars had dan de thuisploeg. In die fase ontstonden over en weer kansen. DFC bereidde die voor met enkele knappe combinaties, Dinteloord moest het meer van de counter hebben. Waar Dinteloord wel wist te scoren kwam DFC niet verder dan een schitterend schot van Marvin Hooplot dat helaas op de lat belandde. Verder redde de Dinteloordse doelman enkele keren moedig.
 
Na de hervatting was sprake van eenrichtingsverkeer. De thuisploeg kwam slechts sporadisch in de buurt van de vesting van DFC´s doelman Rudolf Peute. DFC leek na een kwartier terecht langzij te komen. Kenneth Klaverweide bracht Aaron Perez Maria in stelling die prompt toesloeg. De gave treffer kende echter geen goedkeuring in de ogen van de scheidsrechter die de goal – voor velen volstrekt ten onrechte – annuleerde wegens buitenspel. Voor menig neutraal oog stond Aaron achter de bal toen de assist van Kenneth kwam waardoor geen sprake was van off-side.
 
Het weerhield DFC er niet van pressie te blijven uitoefenen. Kansen bleven niet uit. Zo verschenen Bas Verhoeven en Aaron Perez Maria beiden vrij voor de keeper maar misten ze scherpte in de afwerking. Voorts verrichtte de invaller-doelman van Dinteloord diverse malen knap werk.Met de wissels Bas Verhoeven voor Marvin Hooplot en Franklin Wielingen voor Clifton Sewpersad probeerde Koster in het laatste kwartier alsnog het tij te keren, echter zonder resultaat.
 
Dinteloord mocht de handen dichtknijpen dat het moegestreden maar met drie punten het laatste fluitsignaal haalde. Voor velen was dat niet zo zeer de eigen verdienste. DFC had na rust gewoon zijn kansen moeten verzilveren. (Verslag mmv Ger Hüsen en Cees van der Sluis)
 
DFC: Rudolf Peute, Clifton Sewpersad (76m Franklin Wielingen), Marco van Woerkom, Marvin Langevoort, Jonathan Dubbeldam (32m Louisano Trinidad), Erik Vos, Merijn van Groesen, Marvin Hooplot (75m Bas Verhoeven), Kenneth Klaverweide, Aaron Perez Maria, Appie Güler.Wissel niet in gebracht: Kusay Pekince.
Bijzonderheden: Cees van der Sluis en Dick Nieuwstraten vervingen resp. elftalleider Ton Lucas (Spanje) en verzorger Hans van den Berg (Cuba) die op vakantie zijn. De andere elftalleider Cees van Woerkom was zeer ingenomen met de spontane invalbeurten van Cees en Dick.
Er waren twee DFC-gele-kaarten:  Marco van Woerkom (onderuit halen tegenstander) en Bas Verhoeven (wegens praten).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com