2 E (2): DFC na moeizame eerste helft knap en ruim langs Arnemuiden (4-1)

16 oktober 2010 718x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): DFC na moeizame eerste helft knap en ruim langs Arnemuiden (4-1)

Met name dankzij een uitstekende tweede helft boekte DFC vanmiddag een belangrijke overwinning op concurrent Arnemuiden. Na een 2-1 ruststand triomfeerde de formatie van trainer Paul Koster met 4-1. De roodwitte goals kwamen op naam van Appie Güler (2x), Bas Verhoeven en Aaron Perez Maria. Appie staat nu op het zeer respectabele aantal van 8 competitietreffers.

De goal van Aaron (4-1) zo´n kwartier voor tijd leverde een dubbel emotioneel moment op. Het hele elftal stormde op Aaron af die op de bank aan het duel was begonnen vanwege het recente overlijden van zijn moeder.
 
Het treffen kende min of meer twee gezichten. Voor rust kwam DFC goed weg. Na de hervatting dicteerde de thuisploeg daarentegen de wedstrijd. Bij rust leidde DFC met 2-1. Die voorsprong was volledig te danken aan de doelman van Arnemuiden die twee keer de bal uit z´n handen liet vallen waarna DFC even onverbiddelijk als razendsnel toesloeg.
 
Appie Güler zorgde voor de 1-0. De Zeeuwen trokken de stand in evenwicht na een rake kopbal van hun dik 2 meter lange spits. Bas Verhoeven bracht DFC na een nieuwe keepersfout op 2-1. Daarmee mocht DFC meer dan tevreden zijn. Het fysiek sterke Arnemuiden presenteerde zich voor rust immers als de betere ploeg die regelmatig enkele gevaarlijke combinaties op de mat legde.
 
Het was zodoende regelmatig spitsuur voor het doel van DFC waar keeper Rudolf Peute weer in bloedvorm stak en met diverse acties de gasten regelmatig frustreerde. DFC kwam er aanvallend nauwelijks aan te pas. De formatie moest zich bij zijn offensieve acties voornamelijk toeleggen op de counter.
 
*Vervolg verslag zie ´IJzersterke tweede helft met emotionele treffer Aaron Perez Maria
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com