Klaverjascompetitie DFC begint met gewijzigde opzet

8 september 2010 562x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Klaverjascompetitie DFC begint met gewijzigde opzet

DFC zet in het nieuwe net begonnen seizoen weer een heuse Klaverjascompetitie op. De eerste ronde is a.s. vrijdagavond 24 september. Er zal dit seizoen wel een en ander veranderen aan de opzet, aldus de initiatiefnemers onder wie meervoudig kampioen Jan Breet (foto-inzet).

Het organiatie-comité (Peter Geyp, Ruud Hendriks, Fred Eland, Geug Leendertse, Peter Louwman en Jan Breet): ,,In het verleden hebben wij in diverse vormen het klaverjassen georganiseerd bij onze vertrouwde voetbalclub DFC. Zoals met een vaste maat, apart loten en het verplicht vragen op de voorhand om ´soppen´ tegen te gaan. Toch heeft de organisatie ook hier de nodige reacties over gehad. Daarbij opgeteld de tanende belangstelling hebben we besloten iedereen van wie weten dat die de laatste 10 jaar bij ons hebben gespeeld, persoonlijk te benaderen.´´
 
Het systeem waarvoor nu is gekozen bevat de volgende elementen:
-Inschrijven vanaf 19.45 uur tot 20.10 uur. Loten om 20.10 uur, aanvang 20.15uur.
-Per ronde wordt opnieuw geloot. Het totaal bestaat uit 3 ronden.
– Er worden totaal 8 speelrondes op vrijdag gespeeld (24 september, 22 oktober, 19 november, 17 december, 14 januari, 28 februari, 11 maart en 15 april).
-De 6 beste resultaten tellen voor het eindklassement.
 
Welke veranderingen wil het comité invoeren? ,,Diegene die geeft bepaalt de troefkleur. Diegene die op de voorhand zit komt gewoon uit. Hierin veranderd niets. Is er geen mogelijkheid om te vragen, dan geeft hij de vraagbeurt door, totdat er iemand vraagt. Wordt de beurt 3x doorgegeven, dan dient de gever alsnog verplicht te vragen. Het zal heel even wennen zijn, maar het zal ongetwijfeld als plezierig ervaren worden. De bestelde consumpties dienen contant te worden afgerekend. Het briefje vervalt. Er zal ook per avond een kleine loterij worden georganiseerd.´´ 
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com