2010/2011 (2): ´Dat de Zeeuwse afdeling zwakker zou zijn geloof ik niet´

1 september 2010 1926x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2010/2011 (2): ´Dat de Zeeuwse afdeling zwakker zou zijn geloof ik niet´

*vervolg voorbeschouwing – Hoe het DFC sportief zal vergaan in de Zeeuwse afdeling? Paul Koster: ,,Ik verwacht een pittige afdeling. Een paar jaar terug riepen ze nog wel eens dat de Zeeuwse zwakker zou zijn dan de regionale. Nou daar geloof ik niet in. Vraag het maar aan de trainers van Wieldrecht en Oranje Wit, die hebben het erg zwaar gehad in deze afdeling.´´

,,Voor DFC geldt dat we ons moeten gaan richten op handhaven en wie weet als het gaat lopen dat we misschien ergens om een periode kunnen strijden. We moeten ons met name richten om een stabiele tweedeklasser te worden met aantrekkelijk en herkenbaar voetbal. Dan zijn we op de goede weg met DFC – richten op de lange termijn en niet op de korte. Maar de groep zal hongerig zijn.´´
 
Dat laatste wordt onderschreven door verdediger Marco van Woerkom (23), die in juni werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Marco (foto-inzet) over de ambities in het nieuwe seizoen: ,,Ik denk dat DFC volgend seizoen leuk mee kan draaien in de tweede klasse. We gaan zeker niet onder doen voor de andere ploegen. Ik denk dat we een sterke groep hebben.´´
 
,,Vorig jaar hebben we als groep veel geleerd en zijn we allemaal beter geworden. Dit jaar hebben we een aantal goede spelers erbij gekregen, die met hun ervaring en voetballende kwaliteiten wat kunnen toevoegen. ´´
 
Programma tweede klasse E a.s. zaterdag (eerste speelronde): Arnemuiden – Duiveland, De Noormannen – VVC68, DFC – Nieuwdorp (14.30u), Dinteloord – Serooskerke, Internos –Pelikaan, Oostkapelle – AZVV en SSV65 – Zwaluwe.
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com