2010/2011 (1): Trainer Paul Koster: Ingeslagen weg blijven we volgen

1 september 2010 3694x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2010/2011 (1): Trainer Paul Koster: Ingeslagen weg blijven we volgen

Door Fred van Dongen

Zaterdag begint DFC aan de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Nieuwdorp. De Zeeuwse formatie debuteert evenals DFC dit seizoen als promovendus in de tweede klas. In de voorbereidingsfase gaf DFC een sterk visitekaartje af. Zo werden alle drie groeps-wedstrijden in het toernooi om de KNVB-districtsbeker gewonnen.
 
Ook in het nieuwe seizoen fungeert Paul Koster (38) als hoofdtrainer. Koster (foto-inzet): ,,Op papier lijkt de groep sterker geworden. Zeker gezien de spelers die van een bepaald niveau zijn gekomen. Het is erg leuk dat de meeste nieuwe jongens al een DFC-verleden hebben en heel graag voor deze prachtige club willen spelen.´´
 
,, Wij als staf zijn zeer blij met deze versterkingen, en dan puur gezien uit het feit dat de selectie op deze manier breder en kwalitatief beter wordt. De weg die we zijn ingeslagen, zullen we blijven volgen met uiteraard weer nieuwe aandachts-punten voor de speelwijze.´´
 
Zoals bekend meldden zich tijdens de zomerstop  – wellicht aangetrokken door twee achtereenvolgende promoties – heel wat nieuwe spelers aan voor de selectie. Onder wie Bas Verhoeven, Kenneth Klaverweide (beiden Papendrecht), Marvin Langevoort , Clifton Sewpersad (beiden van IFC) en Suleiman van der Straaten (EBOH). Zij vlogen zo terug naar het oude vertrouwde roodwitte nest.
 
De competitieleider van de KNVB heeft DFC komend seizoen ingedeeld in de zogeheten Zeeuwse tweede klas. De enige regionale tegenstander is Pelikaan uit Zwijndrecht. De overige clubs komen uit Noord-Brabant (4) en Zeeland (8). Dat betekent veel relatief verre reizen en amper derby´s. Vooral de penningmeester van DFC voelde zich zodoende erg ongelukkig toen de indeling bekend werd gemaakt: ´Extra veel reiskosten – minder inkomsten vanwege het ontbreken van streekderby´s ´.
 
*Vervolg zie: ´Dat de Zeeuwse afdeling zwakker zou zijn geloof ik niet´
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com