2 E (2): DFC ziet beter veldspel vlak voor tijd beloond met winnende treffer

18 september 2010 571x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 2 E (2): DFC ziet beter veldspel vlak voor tijd beloond met winnende treffer

Door ook z´n tweede thuiswedstrijd (Serooskerke werd met 2-1 geklopt na een 1-0 ruststand) te winnen heeft de formatie van trainer Paul Koster zich nu al in de kopgroep van 2 E genesteld met 7 punten uit 3 duels. Een fraaie score van het op dit niveau debuterende DFC. Na de ruime 5-2 thuiszege op Nieuwdorp in de eerste competitieronde werd vorige week geremiseerd met Duiveland (1-1).

Serooskerke was de derde achtereenvolgende Zeeuwse tegenstander van DFC in het nog prille seizoen.Dat is niet zo verwonderlijk omdat acht van de veertien ploegen in 2 E in Zeeland domiciliëren. Volgende week zaterdag staat DFC voor de enige semi-derby van de lopende competitie. In Zwijndrecht wordt dan aangetreden tegen Pelikaan dat vorig seizoen als kampioen promoveerde naar de tweede klas.
 
Serooskerke stond te boek als een gerenommeerde formatie die door experts als titelkandidaat wordt beschouwd. De thuisnederlaag vorige week tegen streekgenoot Arnemuiden kwam zodoende voor velen als een complete verrassing. Niettemin begon DFC vanmiddag onbevangen maar wel met overleg aan de confrontatie.
 
DFC leidde bij rust verdiend met 1-0. Die voorsprong was een magere afspiegeling van de verhoudingen binnen het veld. De formatie van trainer Paul Koster zette de lijnen uit en bezorgde zichzelf ook enkele redelijke kansen.
Het surplus aan balbezit kon echter pas in de 40ste minuut worden verzilverd. De herstelde aanvoerder Bas Verhoeven rondde toen een aanvalsopzet waarbij onder anderen Appie Güler en Marvin Hooplot betrokken waren, fraai af: 1-0.
 
*Vervolg verslag zie: Doelman Serooskerke houdt zijn ploeg lange tijd overeind
 
Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com